|

Trabzon’a şok Belkalem 1.5 ay yok

Tam olarak iyileşmeden Fenerbahçe derbisinde bitime 27 dakika kala oyuna giren Cezayirli savunma oyuncusunun çekilen MR’ında 2. derece kas yaralanması tespit edildi. Belkalem, UEFA Avrupa Ligi'nde Napoli maçlarını kaçıracağı gibi ligde de önemli maçlarda forma giyemeyecek

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:46 - 11/02/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
Trabzonspor’da sakatlığı nedeniyle MR’ı çekilen Essaid Belkalem’den kötü haber geldi. Ligin 15. haftasında Eskişehirspor ile oynanan karşılaşmanın 27. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan, ardından sakatlığı sebebi ile Cezayir Milli Takımı’nın Afrika Uluslar Kupası kadrosundan da yer almayan, son olarak da Fenerbahçe derbisinde 27 dakika görev yapan Belkalem’in 4-6 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Eskişehirspor maçında ilk 11’de başladıktan sonra sakatlanarak çıkan, tam iyileşmeden F.Bahçe derbisinde şans bulan Cezayirli futbolcunun sağ arka adalesinde 2. derece kas yaralanması tespit edildi. Trabzonspor, Belkalem dışında takımdaki diğer sakatlarla ilgili de bir açıklama yaptı. 

Bosingwa: Arka adalesinde yırtık tespit edilen ve sahalara dönüşü 1 ayı bulacak olan Bosingwa’nın tedavisinin normal seyirde sürdüğü kaydeddildi. Oyuncunun 3 hafta sonra takımla çalışmalara başlaması bekleniyor.

Yusuf Erdoğan: Fenerbahçe maçından sonra sol ayak bileğinde burkulma teşhis edilen genç oyuncunun tedavisine başlandı. Pazar günü oynanacak Başakşehir maçına yetiştirilmeye çalışılıyor. Oynama ihtimali şu an için düşük. 

Cardozo: Kronik bel rahatsızlığı var. Yoğun maç trafiği ve kart cezası da göz önüne alınarak 1 hafta süreyle özel çalışacak ve özel tedavi uygulanacak. 

Waris: Uzun süredir takımdan ayrı çalışıyor. Başakşehir’e karşı oynayıp oynamayacağı maça kadar olan idmanlardaki durumuna göre belli olacak. 

Belkalem’in kaçıracağı maçlar

Süper Lig / 15 Şubat: Başakşehir

Avrupa Ligi / 19 Şubat: Napoli

 26 Şubat: Napoli (D)

Süper Lig / 22 Şubat: Kasımpaşa (D)

Süper Lig / 2 Mart: K.Karabükspor

Süper Lig / 9 Mart: Mersin İY (D)

Süper Lig / 15 Mart: G.Antep (D)

Hacıosmanoğlu yeniden PFDK'da

PFDK'nın 180 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin TL para cezasına çarptırdığı Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yeniden kurula sevk edildi. Hacıosmanoğlu, kendisine verilen ceza sonrası Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle sportmenliğe aykırı hareketten sevk aldı. Trabzonspor Kulübü de internet sitesindeki açıklama ve Sivasspor maçında 6 oyuncusunun kart görmesi nedeniyle cezayla karşı karşıya kaldı. 


 


Yeni Yattara Danimarka’dan

Danimarka'nın Esktra Bladet gazetesinin iddiasına göre Trabzonspor, Avrupa'nın devleriyle birlikte Midtjylland takımında forma giyen Pione Sisto'nun peşine düştü. Danimarka Milli Takımı'nda oynayan 20 yaşındaki genç orta saha için bordo-mavililerin; Valencia, Napoli, Juventus, Werder Bremen, Aston Villa, Everton, Hoffenheim, Lyon ve Marsilya gibi devlerle kapıştığı iddia edildi.


Aynı uçakta İstanbul'a!

Kupaya veda eden Trabzonspor, dünü izinli geçirirken teknik direktör Ersun Yanal ve Waris’in İstanbul’a gittikleri bildirildi. Yanal ile aynı uçakta Sivas maçında verdiği kararlarla tecrübeli teknik adamı çileden çıkartan hakem Mete Kalkavan ve yardımcılarının da olduğu öğrenildi. İkili arasında herhangi bir diyalog geçmediği kaydedildi. 


Hakan'a nazar değdi

Son haftaların formda ismi Hakan Arıkan’ın Sivas maçındaki performansı hayal kırıklığı oluşturdu. Kurtardığı 10 gollük pozisyonla adı Kadıköy panterine çıkan Hakan, kupadaki Sivasspor maçında kendisinden beklenmeyen bir hata yaptı ve ilk golü kapattığı köşeden yedi. Tecrübeli kaleci için “Nazar değdi” yorumları yapıldı. 


ÖZKAN SÜMER: Trabzonspor'u sahadan çekmek KİMSENİN HADDİ DEĞİL

Trabzonspor eski Başkanı Özkan Sümer, mevcut başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim tarzını eleştirdi. "Trabzonspor takımını sahadan çekmek kimsenin haddine değildir" ifadesini kullanan Sümer, kulübün tüm değerlerini silip, süpüren bir 'tsunami'nin yaşandığını ileri sürerek, "Trabzonspor'a can vermek iddiasıyla göreve gelenler, kulübün canına okudu. Ne yazık ki Trabzonspor, bağnazlıkta, aymazlıkta, zorbalıkta, vandallıkta zirve yaptığı bir dönem yaşıyor. Hacıosmanoğlu'nun 'benim yaptıklarımı bugüne kadar kimse yapmamıştır' açıklaması son derece doğru. Zira ceza şampiyonu, transfer rekortmeni, borçlanma lideri olarak bugüne kadar değil, bundan sonra da kimsenin kıramayacağı bir rekora sahip olduğunu söyleyebiliriz" eleştirilerini yöneltti. 

#Trabzonspor
#Essaid Belkalem
#Eskişehirspor
9 yıl önce