|

Trabzon'da ilk hedef Osvaldo

Karadeniz ekibinde Deniz Yılmaz ve Cardozo'nun sakatlığı, Yatabare ve Waris'in verimsizliği, teknik direktör Şota Arveladze'yi gol yollarında sıkıntıya sokmaya devam ediyor. Yönetim, sezonu Boca Juniors'ta kiralık geçiren Southampton'lı golcüye resmi teklifini yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 09:13 - 18/07/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

UEFA Avrupa Ligi'nde Lüksemburg temsilcisi Differdange 03 karşısında tek golle kazanarak rövanş öncesi az da olsa avantajlı skoru elde eden Trabzonspor'da Cardozo'nun yokluğunda gol sıkıntısı bir hayli dikkat çekti. Lüksemburg ekibi bordo-mavili takımın turu geçebileceği bir düzeyde olsa da ileri turlar için alarma geçildi. En az iki transfer yapması beklenen Trabzonspor, önceliği golcü transferine verirken, listenin ilk sırasındaki Pablo Daniel Osvaldo için kollar sıvandı. Deniz Yılmaz ve Cardozo'nun sakatlığı, Yatabare ve Waris'in verimsizliği nedeniyle forvete takviye yapacak Bordo-Mavililer, 29 yaşındaki İtalyan golcüye teklifini iletti. Sezonu Boca Juniors'ta tamamlayan tecrübeli futbolcuya 2.4 milyon euro teklif eden Karadeniz ekibi, 2 milyon euro'luk cazip imza parası teklifiyle oyuncunun aklını çelmeye çalışıyor.



Yıllık 2.4 milyon euro

Yeni transferlerin ikinci etap kampına mutlaka yetişmesini isteyen teknik direktör Şota Arveladze'nin raporu doğrultusunda hareket eden Bordo-Mavililer, oyuncunun kesin kararını vermesini bekliyor. Newcastle United forması giyen Papiss Cisse'nin transferini hem özel yaşantısı hem de yüksek bonservis bedeli nedeniyle beklemeye alan Trabzonspor yönetimi, transferde geç kalınacağı endişesiyle Osvaldo için tüm şartları seferber etmekte kararlı. Boca Juniors'ta yıllık 1.7 milyon euro'ya oynayan Osvaldo'nun teklife sıcak bakacağı düşünülüyor.



Şota vites yükseltecek

Hollanda kampını tamamladıktan sonra Differdange maçı için Trabzon'a dönen Trabzonspor, bir günlük bayram tatilinin ardından ikinci kamp için bugün Almanya'ya gidiyor. İlk kamp döneminde takıma alışma evresinde olduğu için tempoyu biraz düşük tutan teknik direktör Şota Arveladze, ikinci kampta vites yükseltecek. İkinci kamp dönemini yeni sezona dönük geçirmeyi planlayan Şota, sakatlığı bulunan oyuncuları kampa dahil etmeyecek. İkinci kamp dönemi için kısa bir demeç veren Gürcü teknik adam, “Almanya'da artık maç atmosferine gireceğimiz söylenebilir. Haftaya bir de rövanşa çıkacağız. Daha zorlu bir kamp dönemi bizi bekliyor" dedi.



Akyazı ikinci yarıya yetişecek

Trabzonspor'un uzun bir süredir devam eden stat hasreti sona eriyor. Bordo-Mavililerin deniz doldurularak yapılan yeni stadı Akyazı Spor Kompleksi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken 41 bin 513 kişi kapasiteli yeni stadın, 2015-2016 sezonunun ikinci yarısında hizmete gireceği bildirildi. Kompleksteki hummalı çalışmaların 7 gün, 24 saat aralıksız sürdüğü, kaba inşaatı biten stadın akıllı çatı sisteminin montajı ve ince işçilik gibi kısımlarının kaldığı kaydedildi.




#Differdange
#Trabzonspor
#Deniz Yılmaz
#Cardozo
9 yıl önce