|

Trabzon'da rota Celustka

Karadeniz Fırtınası transfere doymak bilmiyor. Bordo-mavililer son olarak Beşiktaş'a giden Egemen'in yerini doldurmak için Slavia Prag'ın 22 yaşındaki savunmacısını gündemine aldı

00:00 - 26/06/2011 Pazar
Güncelleme: 00:54 - 26/06/2011 Pazar
Yeni Şafak
Trabzon'da rota Celustka
Trabzon'da rota Celustka

Trabzonspor, Egemen'in Beşiktaş'a gidişinin ardından savunmadaki boşluğu doldurmaya çalışıyor. Bordo-Mavililer, son olarak Çek Cumhuriyeti'nin Slavia Prag takımında forma giyen 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Ondrej Celustka'yı gündemine aldı. Ülkesinin gelecek vadeden futbolcuları arasında gösterilen Celustka'nın bonservisi konusunda görüşmelere başlanacağı öğrenildi. Hem stoper, hem de kanat oyuncusu olarak oynayabilen genç yeteneğin bir çok kez izlendiği ve hakkında olumlu raporlar verildiği öğrenildi. Çek Cumhuriyeti Ümit Milli Takımı'nda da forma giyen genç yeteneğin de ülke dışında futbol oynamayı çok istediği vurgulandı.

ZANKA YEDEKTE

Trabzonspor, daha önce Kopenhag'ın 21 yaşındaki stoperi "Zanka" lakaplı Mathias Jörgensen'e rotayı çevirmişti. Yaşı gereği Danimarka Ümit Milli Takımı'nda forma giyen Zanka'yı izleyen yöneticiler, "Mükemmel bir stoper, savunmanın her bölgesinde oynayabilir" raporunu vermişti. Ülkenin en iyi stoperleri arasında yer alan 1.91 boyunda ve 21 yaşındaki Zanka'nın sözleşmesi 2012'de bitiyor. Bu yüzden bonservisinin 3 milyon euroya alınması bekleniyordu. Ancak Slavia Prag takımında forma giyen 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Ondrej Celustka'yı gündemine almasıyla bu oyuncuyu şimdilik yedeğe aldı.


Savunmanın her yerinde oynayabilen tam bir joker

Slavia Prag'ın milli oyuncusu Ondrej Celustka, savunmanın hem sağında hem de stoper oynayabilir. Teknik direktör Şenol Güneş, bu oyuncuyu bu özelliği nedeniyle tercih ediyor.


13 yıl önce