|

Trabzon'dan Paris'e

Sakat futbolcuların iyileşmesinden sonra çıkışa geçip son 4 maçta 9 puan alarak moral bulan Trabzonspor’da futbolcular, takımı zirveye taşımanın yanı sıra kendilerine EURO 2016’da mücadele edecek Türkiye kadrosunda yer bulmak istiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 01:55 - 6/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Süper Lig'de bu sezon beklenen sonuçların ve buna bağlı olarak hedeflerin çok gerisinde kalan Trabzonspor'da futbolcular kalan 7 haftada takımı üst sıralara taşımanın yanı sıra kendilerine de yeni hedef belirledi. Buna göre kalan haftalarda ortaya koyacakları performansla Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in dikkatini çekmeye çalışacak bordo-mavili futbolcular, Fransa'da yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) mücadele edecek. A Milli Futbol Takım kadrosunda kendilerine yer bulmaya çalışacak. Sakatlığı nedeniyle uzun bir süredir Trabzonspor formasından ayrı kalan kaleci ve kaptan Onur ve Mehmet Ekici'nin yanı sıra Okay, Mustafa Yumlu, Yusuf Erdoğan ile Muhammet Demir, Haziran ayındaki turnuvada Türk Milli Takım kadrosunda kendilerine yer bulmayı hedefliyor. Bu konuda teknik direktör Hami Mandıralı'nın da teşvik ettiği futbolcular, ekstra çalışmalarıyla eksiklerini gidermeye çalışıyor. Son hazırlık maçında hastalığı nedeniyle forma giyemeyen Erkan Zengin de yeniden İsveç Milli Takım forması için çalışıyor.



Esteban ,Onur'u aratmadı


Süper Lig'de son 4 haftanın 3'ünü galibiyetle kapatan Trabzonspor'da, Kosta Rikalı kaleci Esteban Alvarado, performansıyla beğeni kazandı. Ligde Mersin İdmanyurdu, Sivasspor ve Gaziantepspor karşısında 1-0 galip gelen bordo-mavili takımda kalesinde gole geçit vermeyen Kosta Rikalı file bekçisi, son 4 haftada sadece 2-0'lık Beşiktaş maçında gol yedi. Sezon başında 2 yıllık sözleşme imzalanan ve her bir yıl için 550 bin Euro ödenecek Esteban, kaptan Onur'un sakatlığında 10 lig maçında görev yaparken, kalesinde 13 gol gördü. Onur ise ligde 17 maçta 24 gole engel olamadı. Esteban, maç başına 1.30 gol kalesinde görürken, Onur 1.41 gol ortalamasıyla oynadı.



Cardozo'yu grip vurdu


Trabzonspor, Süper Lig'de Pazar günü sahasında Medipol Başakşehir ile yapacağı maçın hazırlıklarını bir günlük iznin ardından sürdürdü. Teknik direktör Hami Mandıralı yönetimindeki antrenmana gribal enfeksiyon geçiren Cardozo katılmazken, Muhammet Demir ise takımdan ayrı koşu yaptı. İlk 20 dakikalık bölümde ısınma hareketleri ve pas çalışması yapan bordo-mavililer, daha sonra taktik antrenmana geçti.



YUSUF'A TEKLİF YOK


Trabzonspor Basın Sözcüsü Asım Örem, Yusuf Erdoğan'a İtalya'nın Lazio Kulübü'nden transfer teklifi gelmediğini söyledi. Örem, "Yusuf'a resmi talep olursa çok seviniriz. Futbolcularımıza gerçek olduğu taktirde böyle gelen taleplerden övünç duyarız" ifadelerini kullandı.



Mandıralı kulak tıkadı


Trabzonsporda gelecek sezon için son dönemde birçok teknik adamın isminin takımla anılması, teknik direktör Hami Mandıralıyı ilgilendirmiyor. Hami Mandıralı, "Ben sadece işime odaklanıyorum. Kalan 7 haftada alacağımız puanların hesabını yapıyorum. Bunun dışındaki konular beni ilgilendirmiyor. Bu süreci en iyi şekilde atlatacağız" diye konuştu.



Yönetimin Avrupa hayali


Medicana Sivasspor ve Gaziantepspor karşısında aldığı galibiyetlerin ardından puan tablosunda yükselişe geçen Trabzonsporda, kalan 7 hafta için tüm hesaplar Avrupa kupalarına katılmak üzerine yapılıyor. Kalan 7 maçından da en az kayıpla sıyrılmayı hedefleyen bordo-mavili kulübün Basın Sözcüsü Prof. Dr. Asım Örem, "Son 7 haftada toplayabileceğimiz en yüksek puanlara ulaşmayı hedefliyoruz. Kalan 7 maçta 7 galibiyet almamız hayal değil" ifadelerini kullandı.





#Trabzonspor
#Süper Lig
#Esteban Alvarado
8 yıl önce