|

Trabzon'dan sıkı takip

Kayba tahammülü olmayan bordo-mavililer, Şenol Güneş yönetiminde çıktığı ikinci maçında Denizlispor deplasmanını da kayıpsız geçti ve 90 günlük dış saha fobisini sonlandırdı. 3 puana 24. dakikada Gabric ile uzanan ve üst üste 3. galibiyetini alan Trabzonspor'da, Fenerbahçe derbisi öncesi moraller tavan yaptı.

00:00 - 14/12/2009 Pazartesi
Güncelleme: 00:17 - 14/12/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Trabzon'dan sıkı takip
Trabzon'dan sıkı takip

Trabzonspor, Denizlispor'u deplasmanda 1-0 yenerek lider ile aradaki 7 puanlık farkı korudu. 7. dakikada Alanzinho'nun ceza sahası dışından sert şutunu kaleci Cenk kornere çeldi. 24'te orta alanda kazandığı topla rakip kaleye hareketlenen Alanzinho'nun, ceza alanına girmeden attığı sert şutta kaleci Cenk'in çeldiği top, direğe çarparak oyun alanına döndü. Kale önünde savunma oyuncularının uzaklaştıramadığı topa dokunan Gabric, Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi. 34'te Güray ortasında uygun durumdaki Ahmet Burak'ın şutunda kaleci Onur topu kornere çeldi. 35'te Güray'ın şutunda top az farkla yandan auta gitti.

57. dakikada Colman'ın pasında boş pozisyondaki Serkan topu auta attı. 67'de Koffi'nin kafa vuruşu üstten auta çıktı. 69'da Gökhan Ünal'ın şutunda defanstan seken topu önünde bulan Ceyhun'un vuruşu üstten auta çıktı. 76'da Colman'ın pasında Umut'un plase vuruşu yan direğin az farkla yanından auta çıktı. 85'te Ömer Aysan'ın ortasında Gökhan Ünal müsait durumda topu yandan auta attı. Denizlispor'u 1-0 yenen Trabzonspor ligde 90 gün sonra galip geldi.


Gabric: Güneş ile daha keyifliyiz

Denizlispor maçında Trabzonspor'a uzun bir aradan sonra deplasmanda galibiyeti getiren golü atan Gabric, yeni teknik direktör Şenol Güneş'in gelmesiyle takımda ayrı bir havaya oluştuğunu söyledi. “Agresif ve fiziğe dayalı bir futbol oynuyoruz” diyen Hırvat oyuncu, “Artık herkes ne oynadığını ve nerede oynadığını biliyor. Daha önemli herkes daha da keyif alarak mücadele ediyor” değerlendirmesini yaptı.

Karşılaşmayı da değerlendiren Gabriç, “Çok zor bir maçtan galibiyet çıkardık. Attığım golde kalecinin ve savunmanın tepkisini takip ettim. Kazandığımız için mutluyum ancak benimkisi biraz buruk mutluluk. Çünkü ayağımda bir ağrı var. Haftaya kadar düzeleceğini umuyorum” ifadelerini kullandı.


F.Bahçe maçı zor geçecek

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 4-5 gündür hasta olduğunu, Denizlispor maçını kazanınca iyileştiğini söyledi. Futbolcularin istediklerini yapmaya başladığında Trabzonspor'u iyi günlerin beklediğini kaydeden tecrübeli teknik adam, "Final paslarında hatalarımız oldu bunları düzeltirsek çok daha fazla gol bulabiliriz” dedi. F.Bahçe maçı ile de ilgili değerlendirmelerde bulunan Güneş, “Puan bakımından sıkıntılı durumdayız. Zor maç olacaktır ama daha zamanımız var. O maça kadar daha iyi konsantre olacağız” diye konuştu.





14 yıl önce