|

Trabzonspor-Başakşehir: 2-4

Başakşehir, Süper Lig'in 18. haftasında Trabzonspor'u deplasmanda 4-2 mağlup etti. İstanbul ekibi bu sonuçla rakibiyle arasındaki puan farkını 9'a çıkarttı.

Yeni Şafak
17:52 - 20/01/2019 Pazar
Güncelleme: 21:15 - 20/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Başakşehir, Trabzonspor'u deplasmanda 4-2 mağlup etti.
Başakşehir, Trabzonspor'u deplasmanda 4-2 mağlup etti.

Süper Lig'de haftanın maçında Trabzonspor ile Başakşehir karşılaştı. Mücadeleyi İstanbul ekibi, 4-2 kazanarak zirve yarışında puan farkını açmayı başardı.

Karşılaşmaya evindeki maçların tamamında olduğu gibi baskılı başlamak isteyen Trabzonspor'u Emre Belözoğlu liderliğinde durdurmayı başaran Medipol Başakşehir yine ısa paslarla etkili ataklar geliştirmeyi başardı. 24. dakikada Robinho ile gole yaklaşan Başakşehir, 32. dakikada golü buldu. Arda Turan, ceza alanı dışı sol çaprazında Pereira'dan sıyrılarak topu İrfan Can Kahveci'nin önüne bıraktı. Bu futbolcu da yerden düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi.

42. dakikada konuk ekip farkı 2'ye çıkardı. Robinho'nun pasında ceza alanı sol çaprazında Clichy, nefis bir çalımla kaleci Uğurcan Çakır'ı yere yatırdıktan sonra Süper Lig'deki ilk golüne imza attı.

Trabzonspor, 2. yarıya indirmek için çıktı ama 2. dakikada golü kalesinde gördü. Emre'nin ortasında Ekuban ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi ve konuk takım iyice rahatladı. Ancak 1 dakika sonra bu kez Caicara'nın hatasında Ekuban çık bir vuruşla farkı ikiye indirdi.

80. dakikada bordo mavili takımı umutlandıran gol geldi. Yusuf Yazıcı'nın sert şutunda Emre Belözoğlu'na çarpan top ağlara gitti ve skor 3-2'ye geldi. 86. dakikada konuk takım yine rahatladı. Soner'in şutunda Uğurcan'ın çeldiği topu Visca ağlara gönderdi ve fark tekrar ikiye çıktı.

Kalan bölümü de istediği gibi oynayan Medipol Başakşehir, karşılaşmayı 4-2 kazanrak puanını 38'e çıkardı ve çok önemli bir virajı kayıpsız dönmüş oldu. Trabzonspor ise 29 puanda kaldı.




#Başakşehir
#Trabzonspor
#Süper Lig
5 yıl önce