|

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu: Gözümüz TFF'de kulağımız FIFA'da

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Ligin 15 Nisan’a kadar ertelenmesi ve bu süreçte koşullar el verirse maçların oynanması konusunda prensip kararı aldık. Sözleşmesi 31 Mayıs’ta bitecek oyuncular içinse FIFA’dan ‘lig bitene kadar sözleşme uzatma’ zorunluluğu bekliyoruz” dedi.

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 22/03/2020 Pazar
Güncelleme: 04:14 - 22/03/2020 Pazar
Yeni Şafak
Ahmet Ağaoğlu
Ahmet Ağaoğlu

Dünyayı saran koronavirüsü nedeniyle Türkiye’de ertelenen spor müsabakalarının ne zaman başlayacağı konusunda çeşitli spekülasyonlar yapılırken, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, şu anda önceliklerinin futbol olmadığını, bu süreci atlatalak Türkiye’nin eski sağlıklı günlere dönmesini temenni ettiklerini söyledi. Alınan önlemler doğrultusunda koronavirüsünden en az hasarla kurtulacağımıza inancının tam olduğunu belirten Ağaoğlu, futbolun ne zaman başlayabileceği konusunda da 15 nisan’ı başlangıç tarihi olarak gösterdi. Ağaoğlu, Kulüpler Birliği’nden çıkan 3 maddelik öneriyle ilgili de bilgi paylaşımında bulundu. Ağaoğlu, kulüpler birliğinde 2. ve 3. Madde ile ilgili bir görüşme olmadığını belirterek, “Her şey yolunda gider ve biz de ülke olarak bu virüs vakasını hızla atlatırsak, o zaman liglere hızlı bir şekilde başlarız. Bu 8-10 maçlık programı hızlı bir şekilde yerine getiririz. Şampiyonlar, düşenler belli olur. Lig biraz gecikerek, planlandığı şekilde biter” görüşü üzerinde görüştük. Testler istediğimiz gibi sonuçlanırsa 15-16 ve 17 Nisan’da liglere yeniden başlarız” ifadelerini kullandı.

SÖZLEŞME SÜRESİ LİG BİTENE KADAR
  • Sözleşmesi bitecek futbolcuların 31 Mayıs’tan sonra FIFA’nın alacağı karar doğrultusunda lig bitene kadar sözleşme uzatma zorunluluğu getirileceğinin altını çizen Başkan Ahmet Ağaoğlu, “Tehlikenin geçmemesi halinde Kulüpler Birliği’nin önerisiyle Türkiye Futbol Federasyonu’nun bildireceği öneri spor bakanlığı düzeyinde görüşülecek ve karar verilecek. Bu sadece Türkiye ile ilgili bir olay değil. İngiltere’de Barcelona, İtalya’da Juventus, İspanya’da Barcelona da bizim gibi. Muhtemelen FIFA’nın bağlı olduğu ülkeler için vereceği karara bizde uyacağız. Tabiki her şey bu hastalığın süreciyle ilintili. Futbolu ancak bu sıkıntıyı atlattıktan sonra konuşabiliriz” dedi.
#Trabzonspor
#FIFA
#TFF
#Ahmet Ağaoğlu
4 yıl önce