|

Trabzonspor Derry engelini aşmada kararlı

Sezonu UEFA Avrupa Ligi 2. Ön eleme Turu'nda perşembe günü İrlanda'nın Derry City takımıyla yapacağı maçla açacak olan Trabzonspor, tüm planlarını galibiyet üzerine yapıyor.

Cihan
00:00 - 16/07/2013 Salı
Güncelleme: 15:00 - 16/07/2013 Salı
Yeni Şafak
Trabzonspor Derry engelini aşmada kararlı
Trabzonspor Derry engelini aşmada kararlı

Bordo - mavililer, sahasındaki ilk maçta alacağı galibiyetle rövanşa avantajlı gitmek ve turu geçen taraf olmak istiyor. Karadeniz ekibinin genç isimleri Emre Güral ve Aykut Akgün, Derry City ile yapacakları ilk maçta alacakları galibiyetle sezona iyi bir başlangıç yapmak istediklerini ifade etti.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki yeni sezon formalarının tanıtım törenin ardından basın mensuplarının sorulara cevaplayan genç forvet Emre, Isparta Davraz'daki kampta iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, "Çok iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Aklımızda geçen seneden Videoton maçı var. Camia o maçı unutmadı. Yüzde yüz hazırız. İnşallah bu turu geçip ve bir daha ki turu da geçer ve gruplara kalırız." dedi.

Trabzonspor'da forvet sıkıntısı olduğu eleştirilerine de değinen Emre, takımdaki golcülere güvenilmesi halinde sıkıntı olacağını düşünmediğini savundu. Genç golcü, şunları söyledi:

"Açıkçası bize güvenilirse var olan forvetler yani biz çok iş yapacağımızı düşünüyorum. Ben kendim olarak çok iyi hazırlanmaya çalışıyorum ve hazırım. Geçen sene çok tecrübe kazandım. Bunu bu sezon sahada daha çok dakikaya çevirmek istiyorum. Bu güveni gollerle vermek istiyorum. İnşallah daha çok oynarım. İnşallah bu sene benim için çıkış olur."

Emre Güral, sezonun erken açmalarının lig yarışı için avantaj mı yoksa dezavantaj mı olduğu yönündeki soruya, "Bu sene bizim hazırlık dönemimiz kısaydı. Davraz kampında hazırlık geçirdik. 2 hafta olmasına rağmen ben çok iyi hissediyorum kendimi. İnşallah Allah yüzümüze güler ve bu maçı iyi bir şekilde geçirip deplasmana çok iyi bir şekilde gideriz." cevabını verdi.

Hocaları Mustafa Reşit Akçay'a da övgüler düzen genç futbolcu, daha önce böyle antrenör görmediğini ifade etti. Akçay'ın çok değişik yöntemleri olduğunu anlatan Emre, şöyle devam etti:

"Kalpten inanarak her şeyi yapıyor. Bu bizi etkiliyor. Bir şey anlattığı zaman onun gözlerindeki ışığı görüyoruz. Biz de bundan etkileniyoruz. Biz de elimizden geleni yapacağız. Onun burada başarılı olmasını istiyoruz. Bizim de yüzde yüz katkı sağlamamız lazım. Onun yüzünü kara çıkarmamalıyız. İnşallah bu sezon onun için ve Trabzonspor için her şey güzel şekilde sürer."

'RAKİBİ KÜÇÜMSEMEMEK LAZIM'

Bordo-mavili takımın bir diğer ismi Aykut Akgün de çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, Derry City maçıyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlk maçımız olacak. Yani ilk maç nasıl başlarsa arkasından herşey daha güzel gelecek. Perşembe günü iyi bir sonuçla ayrılırız ve deplasmandaki maç için avantajlı bir skor yakalarız."

Derry City takımına kıyasla daha üst düzel bir takım olduklarını söyleyen Aykut, "Bu futbol, hiçbir zaman küçümsememek lazım. Geçen sene bir örneğini yaşadık. Derry City iyi kapanan ve takım olarak iyi oynayan bir ekip. Herkes topun arkasına geçiyor. Kontra atağı bekliyorlar. Top bizdeyken bile illaki defansı düşünmemiz gerek. İyi analiz ettik. Bu 2 gün maçı düşünerek maçı daha iyi olması lazım." dedi.

Hocası Mustafa Akçay'ın çok cesur bir teknik adam olduğunu belirten genç futbolcu, "Saha içerisinde yaşlısı genci fark etmiyor. Kim koşup mücadele ediyor ve koşuyorsa o formayı ona verecektir. Lig başlayınca herkes görecek bunu. Hocamızın için de yeni yönetim için de biz futbolcular içinde Perşembe günü iyi bir sonuçla güzel bir başlangıç yaparız." dedi.

11 yıl önce