|

Trabzonspor durdurulamıyor

Bordo-mavili takım, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a karşı son 2 sezonda oynadığı 12 maçta sadece 1 kez yenildi. Trabzonspor, teknik direktör Hüseyin Çimşir yönetiminde söz konusu rakipleriyle yaptığı maçlarda 2 galibiyet ve 1 beraberlik alarak mağlup olmadı.

Haber Merkezi
04:00 - 5/03/2020 Perşembe
Güncelleme: 03:15 - 5/03/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Sörloth ve Novak
Sörloth ve Novak

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında konuk ettiği Fenerbahçe’yi 2-1 yenen Trabzonspor, İstanbul’un üç büyüklerine karşı geçit vermiyor. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a karşı son dönemlerde aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çeken bordo-mavili takım, rakipleriyle yaptığı son 12 maçta sadece 1 kez yenildi. Trabzonspor, 6 karşılaşmadan galibiyetle ayrılırken, 5 maçta ise rakipleriyle berabere kaldı. Karadeniz ekibi, 2018-2019 sezonunda sahasında Galatasaray’ı 4-0, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı 2-1 yendi. Fenerbahçe deplasmanından 1-1, Beşiktaş deplasmanından da 2-2’lik beraberlikle dönen bordo-mavililer, tek yenilgisini Galatasaray karşısında İstanbul’da 3-1’lik sonuçla yaşadı. Trabzonspor, 2010-2011’deki Şenol Güneş döneminin ardından aynı sezon içerisinde Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’yi 8 sezon sonra yenme başarısı da gösterdi.

BU SEZON KAYBETMEDİ

Trabzonspor, bu sezon söz konusu rakipleri karşısında 6 maçta 3 galibiyet ve 3 beraberlik alarak mağlup olmadı. Karadeniz ekibi, ligin ilk yarısında Fenerbahçe ile deplasmanda, Galatasaray ile sahasında 1-1 berabere kalırken, evinde Beşiktaş’ı 4-1’lik sonuçla geçti. Bordo-mavililer, ikinci yarıda oynadığı ilk büyük maçta da Fenerbahçe karşısında sahadan 2-1 galip ayrılarak zirve yarışında önemli bir 3 puan daha elde etti. Beşiktaş deplasmanından 2-2’lik sonuçla dönen Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda sarı-lacivertli takımı yine 2-1’lik sonuçla geçti.

BİR YILI AŞKIN SÜREDİR YENİLMİYOR

Trabzonspor, devre arasında takımın başına getirdiği teknik direktör Hüseyin Çimşir ile büyük maçlarda kaybetmedi. Bordo-mavili takım, genç teknik adam yönetiminde Fenerbahçe’yi ligde 2-1 mağlup ettikten sonra Beşiktaş ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı, kupada sarı-lacivertli takımı 2-1 yendi. Trabzonspor ayrıca Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a karşı 1 yıldır yenilgi görmüyor. En son geçen sezon ligin 21. haftasında, 10 Şubat 2019’da İstanbul’da Galatasaray’a karşı 3-1 kaybeden bordo-mavili takım, 388 gündür bu maçlarda rakiplerine kaybetmedi.

Filip Novak F.Bahçe’nin kabusu oldu
  • Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe karşısında Trabzonspor’un 2. golünü kaydeden ve galibiyette önemli rol oynayan Filip Novak, sarı-lacivertlilere karşı Medical Park Stadı’nda çıktığı maçlarda rakip kaleyi boş geçmiyor. 29 yaşındaki futbolcu, Trabzon’da Fenerbahçe’ye karşı çıktığı 3 maçta da 3 gol attı. Novak, Süper Lig’de 10 gol atarak en golcü savunma oyuncularının başında gelirken, Türkiye Kupası’nda 2 ve UEFA Avrupa Ligi’nde de 1 gole imza attı. 2018 yılının Ocak ayından itibaren forma giydiği Trabzonspor’da ise 13 gol atan Novak, en formda günlerini yaşıyor. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Çek futbolcuyla bordo-mavili yöneticiler görüşmelerini sürdürüyor. Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, Novak’la devam etmek istediklerini belirterek, “Oyuncumuzdan memnunuz. Novak da bizimle birlikte devam etmek istiyor. Anlaşamayacağımız bir durum yok. Yakın zamanda sözleşmeleri imzalarız” dedi.


#Trabzonspor
#Hüseyin Çimşir
#Filip Novak
4 yıl önce