|

Trabzonspor evde yok

Süper Lig’in 5. haftasında Alanyaspor’a yenilen Trabzonspor, dün de evinde Göztepe’ye 3 puan bıraktı. Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri Yasin Öztekin kaydederken, bordo-mavililerin tek sayısı, bir de penaltı kaçıran Burak Yılmaz’dan geldi. Trabzonspor, 7 puanda kaldı.

Haber Merkezi
04:00 - 23/09/2018 Pazar
Güncelleme: 04:35 - 23/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Karadeniz ekibi son iki haftayı puansız kapattı.
Karadeniz ekibi son iki haftayı puansız kapattı.

Trabzon, evindeki maçta Göztepe’ye 2-1 yenildi. 9’da Castro’nun pasıyla topla buluşan Yasin, fileleri buldu: 0-1. 28’de yine Yasin’in ceza sahasından gelişine vuruşunda top ağlara gitti: 0-2. 42’de Titi, ceza sahasında topa eliyle müdahale edince kazanılan penaltıdan Burak Yılmaz yararlanamadı. 66’da verkaçlarla rakip ceza sahasına giren Trabzon’da Abdülkadir’in pasında Burak Yılmaz ağları buldu. Pozisyonda ofsayt şüphesi olsa da hakem VAR ile orta noktayı gösterdi. Rodallega’nın 90+5’teki golü ise VAR kararıyla bu kez iptal edildi.


Herhalde yüzüm eskidi

Trabzonspor kalecisi Onur Kıvrak, 2-1 kaybettikleri Göztepe maçının ardından önemli açıklamalar yaptı. Yasin Öztekin’in attığı ikinci golde hata yaptığını söyleyen Onur, bazı taraftarların kendisine tepki göstermesi üzerine “Canları sağ olsun. Herhalde yüzüm eskidi, eski performansımda da değilim” dedi. Onur “İlk yarı istediğimiz gibi oynayamadık. İlk yarıda yüzde 100 hatalı yediğim bir gol var. Takım arkadaşlarım ve başta hocam haklarını helal etsinler. Çok iyi çalışıyoruz ama maalesef takım arkadaşlarım özverilerinin sonucunu benim yüzümden alamadılar. Bu kulübe 11-12 yıldır hizmet ediyorum. Sakat sakat oynadım. İkinci golden sonra tepkileri de anlıyorum, ona da eyvallah. Maddi- manevi her şeyi kenara bıraktım. Herhalde yüzüm eskidi, eski performansımda da değilim. Ne söylesem boş. 11-12 yıldır hizmet ettiğim bu kulüpte elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştım. Mağlubiyetin sorumlusu benim. Bütün camiadan özür diliyorum. Sonuç olarak hocam oturur ve karar verir” ifadelerini kullandı.

  • Burak’ın şanssızlığı
  • Burak Yılmaz sakatlık sürecinin ardından 3 maç sonra Göztepe maçı kadrosunda yer aldı. Bu sezon sadece lgin 2. haftasındaki Sivas maçında 26 dakika forma giyen golcü oyuncu, Göztepe maçında 11’de sahaya çıktı, bir penaltı kaçırdı, bir gol attı bir topu da direkten döndü.

Her şey top değil

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Göztepe karşısında hak etmedikleri bir mağlubiyet aldıklarını söyledi. Topla oynama konusunda iyi oynamalarına rağmen hatalar yaptıklarını belirten Karaman, “Türkiye’de sporun sonuç odaklı olduğunu hepimiz biliyoruz. Top kaybettiğimiz maçlarda yüzde 60’larda bizde kalmış, rakiplerin 2 katı pas yapmışız. Her şey topla ilintili olmuyor. Hatalarımız var, basit hatalarımız var” dedi. İkinci yarıda takımın ayağa kaldığını dile getiren genç teknik adam, “Hata yapan bizim oyuncularımız, onları sahaya koyan da benim. İkinci yarı çabaladılar ama sonuç üretemedik. Oyuncularımı ikinci yarıda gösterdikleri performans için tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Hakemin son dakikada VAR kararıyla golü iptal etmesi için Karaman, “Hakem saha içinde bir karar vermiştir, sahanın mutlak hakimi odur. Bizim bir rahatsızlığımız yok. Kaybettik ama kaybederken kazanacağımız bir maç olsun diye umut ediyoruz. Karamsarlığa gerek yok, inşallah iyi olacak” diye konuştu.

Amiri ilk kez 11’de

Trabzonspor’un 2018-19 sezonu öncesi kadrosuna kattığı İranlı futbolcu Vahid Amiri, bordo-mavili forma ile ilk kez Göztepe karşılaşmasıyla ilk 11’de sahaya çıktı. Sakatlığı nedeniyle ligin ilk 3 haftasında görev yapamayan Amiri, son iki maçın son bölümlerinde oyuna dahil olmuştu.

#Trabzonspor
#Göztepe
6 yıl önce