|

Trabzonspor Svensson'u bekliyor

Bordo-mavililer, Jonas Svensson'un transferi için yaptığı görüşmelerde Rosenborg'un her gün yeni bir istekte bulunması nedeniyle bir türlü bitiremiyor. Svensson'un transferi için beklemeye geçen Trabzonspor, Dinamo Zagreb'in Cezayirli oyuncusu Soudani'yi alternatif olarak listeye aldı

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 03:11 - 17/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Bu sezon yaptığı transferlerle güçlü bir kadro kuran Trabzonspor, Luis Cavanda'nın Galatasaray'a transferi sonrasında sağ bek için girişimlerini sürdürüyor. Bu konuda listenin ilk sırasında Rosenborg'ta forma giyen Norveçli Jonas Svensson yer alıyor. İlk yapılan görüşmelerde başarılı oyuncunun satışına sıcak bakmayan Norveç ekibinin, bordo-mavili takıma sağ bek transferi yapmaları durumunda Svensson için görüşme masasına oturabileceklerini ilettiği belirtildi. Ancak Norveç kulübünün her gün yeni bir talepte bulunması üzerine bu transfer bir türlü bitirilemedi. Rosenborg'un bu oyuncuyu 18-25 Ağustos tarihlerinde UEFA Avrupa Ligi ön elemelerinde oynatmak istemesi nedeniyle bordo-mavili kulüp beklemeye geçti. Trabzonspor, bu oyuncunun transferini daha önceden bitirerek fiyatının daha fazla artmasını istemiyordu.



HEM GOLCÜ HEM DE ASİSTÇİ BİR SAVUNMACI


Jonas Svensson, hücuma yaptığı büyük katkıyla tanınıyor. 6 Mart 1993 doğumlu genç futbolcu, Rosenborg'ta oldukça sevilen bir oyuncu. 23 yaşındaki futbolcu, Rosenborg formasıyla çıktığı 215 maçta 17 gol atarken, 37 golün de hazırlayıcısı oldu. Genç yaşına rağmen istikrarlı bir görüntü çizen başarılı futbolcu, takımın vazgeçilmez isimleri arasında yer alıyor. Bordo-mavili kulüp, bu oyuncunun alternatifi olarak da Hırvat ekibi Dinamo Zagreb forması giyen Cezayirli El arbi Hilllel Soudani'yi belirlemiş durumda. Cezayirli futbolcunun da bordo-mavili kulübün teklifine sıcak baktığı ve kulübüne, "Bırakın gideyim. Kariyerimde yeni bir sayfa açmak istiyorum" şeklinde baskı yaptığı da ileri sürülüyor.



Trabzon'un yeni forveti Suk geldi


Trabzonspor'un yeni transferi Güney Koreli forvet oyuncusu Hyun-Jun Suk, dün Trabzon'a geldi. Trabzonspor'un Portekiz'in Porto takımından 1 yıllığına kiraladığı Hyun-Jun Suk, Güney Kore Milli Takımı'nın Rio Olimpiyatları'ndan elenmesinin ardından vakit kaybetmeden İstanbul'a geldi, gece geç saatlerde de Trabzon'a ulaştı. Trabzonsporlu yetkililerin havaalanında karşıladığı 25 yaşındaki forvet oyuncusu, daha sonra kulübe ait araçla Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne geçti. Bordo-mavili kulüp, Hyun-Jun Suk'a yıllık 1 milyon Euro verilecek. Trabzonspor ayrıca, 2017 yaz transfer dönemi için futbolcunun satın alma öncelik hakkına da sahip olacak.



Yeni formalar satışa çıkıyor


Trabzonspor'un yeni sezon formaları hafta sonu satışa çıkıyor. Kulübe ait sosyal medya hesabı Twitter'dan, yapılan duyuruda "Beklediğin gün geldi büyük Trabzonspor taraftarı!" açıklaması yapıldı.





#Jonas Svensson
#Trabzonspor
8 yıl önce