|

Trabzonspor'a kiralık formülü

Mali Fair Play kriterleri kapsamında UEFA'nın denetiminde olan Trabzonspor, devre arası transfer döneminde kiralama formülü ile kadrosunu güçlendirmeyi planlıyor. Bordo-mavili takımda devre arasındaki ilk hedef Norveç ekibi Rosenborg'un 23 yaşındaki kanat oyuncusu Jonas Svensson .

Yeni Şafak
04:00 - 11/11/2016 Cuma
Güncelleme: 07:38 - 11/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

Süper Lig'de ilk yarıda son 7 haftaya girilirken transfer çalışmalarına erkenden başlayan Trabzonspor, özellikle maliyeti düşük oyunculara yöneldi. Ekonomik anlamda düzlüğe çıkmayı hedefleyen ve bu konuda da UEFA'ya taahhüt veren bordo-mavili kulüp, devre arası transfer döneminde dar bütçeyle hareket etmek zorunda kalacak. Gelirlerini hedeflenen 120 milyon liranın üzerine çıkarmasına rağmen yine de ekonomide tasarruf yönünü tercih edecek.



Karadeniz ekibi, devre arası transferinde kiralama formülüne yönelecek. Bordo-mavililerin 2 ile 4 aralığında oyuncu transferiyle kadrosunu güçlendirmek istediği, bütçeyi sarsmamak için ise bu transferlerin büyük bölümünü kiralık olarak gerçekleştirmeyi hedeflediği öğrenildi. Trabzonspor'un devre arası transferinde özellikle hücum bölgesine ağırlık vererek takviye yapmayı planladığı da kaydedildi. Bordo-mavili takımda bu konuda ilk hedef kanat oyuncusu Jonas Svensson. Norveç'in Rosenborg takımında forma giyen oyuncunun adı sezon başında da geçmişti. Ancak Avrupa Ligi maçları nedeniyle bu oyuncunun transferi gerçekleşmemişti. 23 yaşındaki oyuncu, savunmasının yanı sıra hücuma verdiği etkili destek ile tanınıyor.



Akyazı Stadı'nda sona doğru


TOKİ tarafından yapılan ve Türkiye'nin deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk stadı özelliğine sahip Akyazı Stadı'nda sona yaklaşılırken, saha zeminindeki çim seriminin de tamamlanmak üzere olduğu bildirildi. Çatı bölümünün tamamlanması ve saha zemininin düzenlenmesinin ardından başlayan çimlendirme çalışmalarının bitmek üzere olduğu belirtildi. İtalya'dan getirilen toplam 8 bin 400 metrekare çimin, serme işleminin bugün tamamlanacağı kaydedildi. Yarın da saha zemininde hibrit çim işlemlerinin başlayacağı, bunun da 10 günlük sürede bitirileceği ifade edildi. Trabzonspor, 21 Kasım'daki Antalyaspor maçını, Akyazı Stadı'nda oynamayı planlıyor.



Usta'ya ceza yok


Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'ya ceza vermedi. Süper Lig'de Beşiktaş'la oynanan maçtan sonra yaptığı sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle sevk edildiği ancak disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından Usta hakkında cezaya gerek olmadığı belirtildi. Aynı nedenden sevki gerçekleşen G.Saray Sportif AŞ Yöneticisi Nazifoğlu'na ceza verilmezken, Trabzonspor'a 105 bin, Beşiktaş'a 30 bin TL para cezası verdi.


#Trabzonspor
#Muharrem Usta
#​Akyazı Stadı
7 yıl önce