|

Trabzonspor'a usta aday

Başkan adaylarından Muharrem Usta, Trabzonspor'un sorunlarını ve başarıya ulaşmanın kriterlerini bildiklerini söyledi. Kulübün sportif, kurumsal ve ekonomik sorunları bulunduğuna dikkat çeken Usta, "Bunları çözmenin yolu iyi bir ekipten geçiyor. Biz sahadaki kadro kadar yönetimdeki kadronun da önemli olduğuna inanıyoruz" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 05:58 - 21/11/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Trabzonspor'da 5-6 Aralık'ta yapılacak olağan genel kurulda başkan adayı olan Muharrem Usta, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanlığı'na başvurusunu yaptı. Usta'nın listesinde yer alan Suat Şen, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanlığı'na giderek başvuru evraklarını Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen'e sundu. Sürmen, "Kongre şölen havasında geçecektir. Bundan herkes emin olmalı. Özellikle bayanlardan rica ediyorum. Bu kongrenin heyecanı nedeniyle risk düşünüp de gelmemezlik etmesinler. Böyle bir şöleni kaçırmalarını tavsiye etmem" diye konuştu. Sürmen, yönetiminin önceki hazirun cetveline ilave üye isimleri eklediği yönündeki iddialarla ilgili olarak ise, şunları kaydetti:



HERKESİN YETKİ SINIRI VAR


“Yönetime gerekli cevabı yazdık. Dernekler Yönetmeliği'nin 14. maddesi var. Bu konuda yönetim kesinleşmiş listeye ilave yapamaz. Dernekler Yönetmeliği'nin 14. maddesi, 'çoğunluk aranan ilk genel kuruldan 15 gün önce' der. Çoğunluk aranan ilk genel kurul 21 Kasım'da. Bize 19 Kasım'da tebliğ edildi. Kaldı ki tüzüğümüzde açıkça 2 yıldan bahsediliyor. 9 bin 973 kişilik liste vardı. Dekont ibraz edip itiraz eden ve iki yılını dolduran 24 kişi daha var. Yani Dernekler Masası'ndaki son rakam 9 bin 997'dir. Yönetimin yaptığı artış ne Divan Kurulu ne de Dernekler Masası tarafından kabul görür. Beklentimiz yönetimin kararından dönmesidir. Yönetim kesinleşen listeyi gönderdikten sonra değiştiremez. Herkesin yetki sınırı vardır."



SORUNLARI BİLİYORUZ


Bordo-mavili kulübün başkan adaylarından Muharrem Usta ise Trabzonspor'un sorunlarını bildiklerini söyledi. Usta yaptığı açıklamada, “Kulübün sorunlarını 3 ana başlıkta toplamak mümkün; sportif, kurumsal ve ekonomik. Bunları çözmenin yolu iyi bir ekip olmaktan geçiyor. Biz sahadaki kadro kadar yönetimdeki kadronun da önemli olduğuna inanıyoruz. İşin ekonomisi çok konuşuluyor. Ancak tablo başkan parasıyla, yönetici parasıyla düzelmez. Düzgün bütçe yapacaksınız ve asla gelir-gider tablosunun farkı bugünkü kadar olmayacak" ifadelerini kullandı.



Hekimoğlu: Yönetimin hedefi kaos!


Trabzonspor Başkan Adayı Celil Hekimoğlu, genel kurul öncesi gündeme gelen yeni hazirun cetveli konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar kulübün yönetim tarafından hukuki anlamda defalarca bilinçli olarak hırpalandığını vurgulayan Hekimoğlu, “Son yapılan hamle artık bardağı taşırmıştır. Bu sürece dur diyecek iradeyi camiamızın bütün dinamikleriyle hep birlikte ortaya koymalıyız” diye konuştu. Hekimoğlu, yönetimin kaos planının engellenmesi yönünde başta Denetleme Kurulu olmak üzere Divan Başkanlık Kurulu ile eski başkanlar, yöneticiler, sivil toplum örgütleri, ve tüm taraftarlara önemli görevler düştüğünü getirdi.



Adaylar incelemede


Trabzonspor'da Divan Başkanlık Kurulu bugün, başkan adayı ve yöneticilerin durumlarının tüzüğe uygun olup olmadığını


görüşecek. Başkanlık Kurulu, aldığı cezalar nedeniyle başkan adayı olup olamayacağı tartışılan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yanı sıra adaylık başvurusu yapan Celil Hekimoğlu, Muharrem Usta Temel Eyüboğlu ve Tahsin Usta ile birlikte listede yer alan isimlerin tüzüğe uygun olup olmadığına karar verilecek.





#Muharrem Usta
#Trabzonspor
#Celil Hekimoğlu
8 yıl önce