|

Trabzonspor'da Benik Afobe sürprizi: Efsane isim önerdi Türkiye'ye davet edildi

Trabzonspor'da Alexander Sörloth'un takımdan ayrılmak istemesi sonrasında forvet arayışlarına hız veren bordo mavililer sürpriz bir ismi Türkiye'ye getiriyor.

15:25 - 15/09/2020 Salı
Güncelleme: 16:54 - 15/09/2020 Salı
Yeni Şafak
Benij Afobe, Premier Lig takımlarından Wolwes'in de formasını giymişti.
Benij Afobe, Premier Lig takımlarından Wolwes'in de formasını giymişti.

Trabzonspor'da Sörloth'un milli takım kampından Türkiye'ye dönmemesi ve sonrasında takımdan ayrılmak istediğinin ortaya çıkmasının ardından forvet arayışlarına hız veren bordo mavililer ilk hamlesini gerçekleştirdi.

Trabzonspor'un eski oyuncusu Kevin Campbell'ın tavsiye ettiği oyuncu için izleme ekibinin de daha önceden raporlama yaptığı öğrenildi. Öte yandan oyuncuyu İngiltere'den tanıyan Eddie Newton'un da futbolcuyla görüntülü bir şekilde konuştuğu ve transferinde önemli rol oynadığı belirtildi.

  • Hatırlanacağı üzere Kewin Campbell, geçtiğimiz sezon da Daniel Sturridge'in Trabzonspor'a transferinde yardımcı olan isimlerdendi.
Benik Afobe kariyerinin son yıllarında büyük sıkıntılar yaşadı. Geçtiğimiz senenin Eylül ayında çapraz bağları kopan futbolcu, Aralık ayında da 2 yaşındaki kızını kaybetmişti. Pandemi sonrasında yeşil sahalara geri dönen oyuncu futbolu çok özlediğini ve eski performansına kavuşmak istediğini açıklamıştı.
  • Benik Afobe, son olarak Bristol City'de kiralık olarak forma giymişti. 27 yaşındaki Kongolu forvet, kariyerinde çıktığı 327 resmi maçta 89 gol atmış 30 da asist yapma başarısı göstermişti.

#Trabzonspor
#Alexander Sörloth
#Benik Afobe
4 yıl önce