|

Trabzonspor’da Çakır endişesi

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında yarın oynanacak maça Cüneyt Çakır’ın atanması gündeme oturdu. Verdiği skandal kararlarla maçların sonucuna etki eden Çakır hakkında konuşan bordo-mavililerin başkan yardımcısı Ertuğrul Doğan, “Çakır’ın verilmesi bizi tedirgin etti. Kazananı hakem değil, sahadaki oyun belirlesin” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 26/04/2019 Cuma
Güncelleme: 09:13 - 26/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
Cüneyt Çakır
Cüneyt Çakır

Süper Lig’in 30. Haftası’nda yarın deplasmanda Fenerbahçe’ye konuk olacak olan Trabzonspor karşılaşmasına Merkez Hakem Kurulu tarafından Cüneyt Çakır’ın atanması gündeme oturdu. Sezon başından bu yana yaşadığı ekonomik sıkıntılara rağmen kadrosunda bulundurduğu gençlerle iyi bir ivme yakalayan ve 5 haftalık galibiyet serisi yakalayan bordo-mavililer, bu yükselişin verdiği skandal kararlarla maçın sonucuna direkt olarak etki edebilen Cüneyt Çakır yüzünden son bulmasını istemiyor.

22 yıldır Kadıköy’de yenemediği Fenerbahçe karşısında bu seriyi sonlandırmak isteyen bordo-mavililer, Çakır’ın derbiye atanmasının ardından moral bozukluğu yaşadı. Bir yanda UEFA Avrupa Ligi’ne katılmayı büyük ölçüde garantileyen ve Şampiyonlar Ligi’ne katılma umutlarını da sürdüren Trabzonspor, bir yandan da kümede kalma mücadelesi veren Fenerbahçe, hakem hatası yüzünden puan ve puanlardan olmak istemiyor. Çakır, Trabzonspor’un Süper Lig’in ilk yarısının 16. haftasında Beşiktaş ile oynanan maçta da orta hakemlik yapan Halil Umut Meler’in arkasında VAR hakemi olarak verilen ve verilmeyen yanlış kararların altına imza atmış ve eleştirilerin odak noktasına oturmuştu.

KAMUOYUNDAN TEPKİ YAĞDI

Avrupa’da yönettiği maçlarda da verdiği kararlarla eleştirilerin hedefinde yer alan, Türkiye’de yönettiği kritik karşılaşmalarda ise basit faullerde imtiyaz hakkını kullanmakta soru işaretlerine yol açan, oyunu kesmesiyle istediği takımı oyundan düşürebildiği söylenen Cüneyt Çakır’ın kritik bir maça atanması derbi öncesi tartışmalara sebep oldu. Sosyal medya ve televizyon programlarında karşılaşmaya atanmasıyla ilgili eleştirilen Çakır’a, kamuoyunun da güvenmediği, çalacağı düdükle vereceği kararların yeni bir skandallara imza atacağı yönünde fikir birliğine varıldığı görüldü. Kamuoyunda, Çakır’ın maçların gidişatına göre sergilediği davranışlar kuşku oluştururken, karşılaşmanın önüne geçeceği fikri ağır basıyor. Ayrıca futbol kamuoyunda, bu kritik karşılaşmaya Çakır’ın atanmasından dolayı Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’na sert eleştiriler yöneltildi.

YANLIŞLAR YİNE BİZİ BULMASIN

Fenerbahçe karşılaşmasına Cüneyt Çakır’ın atanmasının ardından Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan açıklamalarda bulundu. Aynı yanlışların dönüp dolaşıp kendilerini bulmasından bunaldıklarını belirten Doğan, “Merkez Hakem Kurulu’nun ataması bizleri şaşırttı. Cüneyt Çakır, inşallah daha önce yaptığı yanlışları bu maçta da tekrarlamaz ve maçın önüne geçmez. Değil Cüneyt Çakır, hiçbir hakem bir karşılaşmanın önüne geçemez. Hak edenin değil, hakemin katkısıyla kazananın olacağı bir maç oynamak istemiyoruz. Cüneyt Çakır’ın maçımıza verilmesi geçmiş hataları göz önünde bulundurulursa doğal olarak bizi tedirgin etti. Sadece düdük çaldığında değil, Beşiktaş ile İstanbul’da oynadığımız maçın da VAR sorumlusuydu ve o karşılaşmada yaşananlar hala hafızalarda. Yine tekrarlıyorum kazananı hakem değil, takımların iyi oyunu ve mücadelesi belirlesin” ifadelerini kullandı.


  • MAÇI İSTEDİĞİ GİBİ BİTİREBİLİR!
  • Süper Lig’in 30. haftasının en kritik mücadelesi olan Fenerbahçe – Trabzonspor maçına Cüneyt Çakır’ın atanması, yakın geçmişte yaşanan bazı hataları da akıllara getirdi. Bordo-mavili takımın maçlarında genelde hatalarıyla ön plana çıkan ve bu hataları Trabzonspor aleyhine yapan Cüneyt Çakır’ın, bu hafta da aynı yönetimi göstermesinden endişe ediliyor. Çakır’ın Trabzonspor maçlarında akılda kalan en bariz hataları ise 2015-2016 sezonunun 5. haftasında oynanan Trabzonspor–Galatasaray maçında yaşandı. Birçok kararla bordo-mavililileri oyundan düşüren Cüneyt Çakır, ceza sahası içerisinde Denayer’in elle oynamasına devam kararı vermişti. Maçın ardından Çakır’a karşı tepkisini dile getiren dönemin Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, “Çok zeki. Fazla konuşmak istemiyorum bu konuda ama el penaltı. Görmüyor, vermiyor. Ne zaman verip vermeyeceğini kendisi çok iyi biliyor. Maçı istediği skorla bitiriyor” ifadelerini kullanmıştı. 2015-2016 sezonuna çok iyi başlayan bordo-mavililer, Galatasaray, maçına kadar 3 galibiyet 1 beraberlik almıştı. 5. haftadaki maçta bariz hatalar yapan Cüneyt Çakır, bordo-mavililerin maçı 1-0 kaybederek demoralize olmasına neden olmuş, Trabzonspor o haftadan sonra oynadığı 3 maçı da kaybederek zirveden uzaklaşmıştı. Sezon başında göreve gelen Gürcü teknik adam ise 11. hafta görevi bırakmak durumunda kalmıştı.
  • ‘GÖZÜNE GİRSİN O KOL’
  • Trabzonspor’un aleyhine verdiği kararların dışında lehine vermesi gerektiği pozisyonlarda düdüğüne başvurmayan Cüneyt Çakır hakkında yerel basın da serzenişte bulunmuştu. 2015-16 sezonundaki G.Saray maçı sonrası Denayer’in eline çarpan topa penaltı vermeyen Çakır için Kuzey Ekspres Gazetesi, ‘’Direkler ve Cüneyt Çakır istemedi. Gözüne girsin o kol!” ifadelerini kullanmıştı. Son Nokta Gazetesi, sürmanşetinden Çakır’a fotomontajla gözlük takılmış bir fotoğrafını yayınlamış ve “Bu penaltıyı vermeyen hakeme gözlük gerek. Fırtına’yı Çakır yaktı’’ başlıklarını kullanmıştı.



#Trabzonspor
#Cüneyt Çakır
5 yıl önce