|

Trabzonspor'da hedef liderlik

Teknik direktör Vahid Halilhodzic’in gönderilmesinin ardından yükselişe geçen ancak Konya'da Beşiktaş karşısında hüsran yaşatan Trabzonspor, gözünü UEFA Avrupa Ligi’ne çevirdi.

Yeni Şafak
10:16 - 9/12/2014 الثلاثاء
Güncelleme: 08:24 - 9/12/2014 الثلاثاء
IHA
Siyah-beyazlı takım karşısındaki ağır yenilgiyi unutmaya çalışan bordo-mavililer, deplasmanda Legia Warszawa’yı yenerek gruptan lider çıkmayı planlıyor.


Spor Toto Süper Lig’de yoluna teknik adam değişikliği ile devam eden Trabzonspor, geride kalan 12 haftada istediği konuma gelemedi. Avrupa’da ise bir üst tura çıkmayı garantileyerek amacına ulaşan Karadeniz ekibi deplasmanda Legia Warszawa ile liderlik maçına çıkacak. Teknik direktör Ersun Yanal’ın gelişinin ardından alının başaralı sonuçların, Beşiktaş maçıyla son bulması üzerine bordo-mavililer Polonya temsilcisiyle oynayacağı maçtan 3 puan çıkarıp liderlik koltuğuna oturarak moral bulmak istiyor. Avrupa’da, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sezon da ligdekinden uzak bir görüntü sergileyerek olumlu işler yapan Trabzonspor, garantilediği bir üst tura, grup lideri Legia Warszawa engelini kayıpsız geçip, zirvede çıkmayı hedefliyor.


POLONYA’DA LİDERLİK SAVAŞI


UEFA Avrupa Ligi L Grubu son maçında Polonya’nın Legia Warszawa takımı ile deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor, rakibiyle liderlik mücadelesi verecek.


Grupta 5 maç sonunda 4 galibiyet, 1 mağlubiyet ile 13 puan toplayıp lider durumda bulunarak 2. tura yükselmeyi garantileyen Legia Warszawa’yı, bordo-mavililer 10 puanla takip ediyor. Grupta 5 maçta 3 galibiyet, 1’er beraberlik ve mağlubiyet ile yoluna devam eden Trabzonspor, rakibini yenmesi halinde grup lideri olacak. Trabzonspor, Polonya’dan 3 puanla ayrılması durumunda geçtiğimiz sezonki başarısını da tekrarlamış olacak.


YANAL TAKIMI TOPARLAMAYA ÇALIŞIYOR


Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Beşiktaş mağlubiyeti sonrası takımı toparlamaya çalışıyor. 25 gündür takımla birlikte olan ve 5 maça çıkan Yanal, 3 galibiyet, 1’er beraberlik ve mağlubiyet alırken, son maçta Beşiktaş karşısında alınan 3-0'lık mağlubiyeti unutturmak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Konya dönüşü ara vermeden Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Warszawa maçı hazırlıklarına başlayan bordo-mavililerde tecrübeli teknik adam oyuncularıyla yaptığı toplantılarda siyah-beyazlılarla oynanan maçın izlerini takım üzerinden silmeye çalışıyor. Yanal'ın, ligin uzun bir maraton olduğunu oyuncularına hatırlatarak, “Beşiktaş karşısında oynadığımız kötü futbolun ve alınan sonucun hiçbir mazereti olamaz. Trabzonspor’un böyle futbol oynadığını maçı izlemeyen birine anlatsalar hiç kimse inanmaz. Sahada kaybolduk. Bu maçı bir kaza olarak değerlendirip önümüze bakmak zorundayız. Dersler çıkarmalıyız ama takılıp kalmanın da bize bir fayda sağlamayacağını bilmenizi isterim. Perşembe gönü oynayacağımız Warszawa maçı bizim için çok önemli. Bu karşılaşmayı kazanırsak hem bir üst tur için önemli avantaj sağlayacağız hem de camiamızın son üzüntüsünü unutturmuş olacağız” dediği öğrenildi.


GRUBUN EN PAHALI TAKIMI TRABZONSPOR


UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Trabzonspor, L Grubu'nun en pahalı takımı. Lider konumda bulunan Legia Warszawa ise en ucuz takım olarak dikkat çekiyor. Trabzonspor’un yaklaşık değeri 84 milyon 750 bin Euro iken, rakipleri Metalist Kharkiv 42 milyon 550 bin Euro, Lokeren 32 milyon 200 bin Euro ve Legia Warszawa takımı ise 21 milyon 50 bin Euro'luk değerlere sahip. Grubun en pahalı futbolcusu ise sakatlığı devam eden kaleci Onur Kıvrak oldu. Milli futbolcu 12 Milyon Euro’luk fiyatıyla L Grubu'nun en pahalı oyuncusu oldu. Metalist Kharkiv takımında 7 milyon 250 bin Euro ile Cleiton Xavier, Lokeren takımından Hans Vanaken 5 milyon 250 bin Euro ve Legia Warszawa takımından 2 milyon 250 bin Euro’luk fiyatıyla Dusan Kucaik, bordo-mavili futbolcuyu takip eden isimler.


CARDOZO GRUP MAÇLARINDA SESSİZ KALDI


Trabzonspor’un Paraguaylı yıldızı Oscar Cardozo, L Grubu'nda oynanan maçlarda rakip kalelere gol gönderme başarısı gösteremedi. Play-off maçında Rostov kalesine sadece 1 gol gönderen yıldız oyuncu grup maçlarında ise gol atma başarısı gösteremedi. Trabzonspor’un Avrupa’daki en golcü ismi ise 2 golle Kevin Constant oldu. Belkalem, Mehmet Ekici, Waris, Yatabare, Papadopoulos grup maçlarında 1'er gol atma başarası gösteren oyuncular olurken, Medjani ve Cardozo ise play-off maçında Rostov kalesini havalandıran isimler oldu.


YOLCULUK YARIN


Trabzonspor, Legia Warszawa ile 11 Aralık Perşembe günü oynayacağı maç için 10 Aralık Çarşamba günü 11.30'da Trabzon'dan, Polonya'nın başkenti Warszawa’ya hareket edecek. Bordo-mavililer burada düzenleyeceği basın toplantısı ve yapacağı antrenmanın ardından maç saatini beklemeye başlayacak.


(GÖK-SK-S)


 
#Trabzonspor
#Vahid Halilhodzic
#Legia Warszawa
٪d سنوات قبل