|

Trabzonspor'da JANKO tartışması

Burak Yılmaz'ın yokluğunu doldurmak için transfer edilen Avusturyalı forvet, 5 lig maçında süre aldığı 120 dakikada henüz siftah yapamadı. Halbuki Burak geçen sezon ilk 7 haftada 9 gol atmıştı

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 15/10/2012 Pazartesi
Güncelleme: 00:53 - 15/10/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Trabzonspor'da   JANKO tartışması
Trabzonspor'da JANKO tartışması

Burak'ın Galatasaray'a gitmesiyle takıma dahil edilen Avusturyalı Janko, Trabzonspor'a şu ana dek fayda sağlayamadı. Janko 5 lig maçında toplam 120 dakika forma giyerken gol atma başarısı gösteremedi. Janko'nun görüntüsü 1998-99 sezonunda 12 Milyon Dolar karşılığında transfer edilen ve ülkesine döndükten sonra kendisine 5 Milyon 250 Milyon Lira tazminat ödenen Avustaryalı Rune Lange'nin transferini hatırlatıyor.

Yeni bir Lange vakası mı?

Şu anda Trabzonspor teknik menajerliğini yapan ve Janko transferinde etkin rol oynayan dönemin teknik direktörü Giray Bulak'ın transfer ettiği Lange sezon sonu ülkesine gönderilmiş, Avusturyalı futbolcuda FİFA yolu ile alacağını talep etmişti. Trabzonspor'un 2000 yılından sonra göreve gelen 5 başkan döneminde taksitle ödemesi yapılan Lange'ye 5 Milyon 250 Bin TL'nin son taksiti geçen yıl ödenmişti.

Sezon başladıktan sonra Bordo Mavili kulüple anlaşan ve ilk olarak ligin 3. haftasındaki Gaziantepspor maçıyla forma giymeye başlayan Avusturyalı futbolcu Janko, 5 lig maçında toplam 120 dakika forma giyerken henüz gol atma başarısı gösteremedi. Teknik direktör Şenol Güneş, fiziksel eksikliği ve performansı nedeniyle eleştiriler alan Janko'ya sadece Mersin İdmanyurdu maçında ilk 11'de görev verdi.

Ne kadar forma giydi?

İlk olarak ligin 3. haftasındaki Gaziantepspor maçıyla forma giymeye başlayan Janko, 5 lig maçında 120 dakika forma giyerken gol atma başarısı gösteremedi. Janko, ligin 3. haftasındaki Gaziantepspor maçında 28, 4. haftasındaki Sivasspor maçında 20, 5. haftasındaki Fenerbahçe maçında 3, 6. haftasındaki Mersin İdmanyurdu maçında 65, 7. haftasındaki Kasımpaşa maçında ise 4 dakika sahada kaldı.

Burak 9 gol atmıştı

Galatasaray'a 5 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olan Burak Yılmaz, geçen sezon Trabzonspor formasıyla ilk 7 haftada 9 gol atma başarısı göstermişti. Burak, tek başına bu sezon ilk 7 haftada toplam 6 gol atan bordo-mavili takımdan daha fazla gol kaydetmişti. Bu sezon bordo-mavili takımda forvet oyuncularından Vittek, Henrique ve Halil 1 gol atarken, yeni transfer Janko ise henüz golle tanışamadı.

Onur'un durumu kritik değil

Trabzonspor'un Gürcistan ekibi Kutaisi'yi 1-0 yendiği maçın 25. dakikasında kaleyi Zeki Ayvaz'a bırakan kaleci Onur'un sakatlığının ciddi olmadığı belirtildi. Adalesinde gerilme meydada gelen oyuncunun tedbir amaçlı oyundan çıktığı kaydedildi.

Yeni rakip Kazak Kayser

Trabzonspor, milli aradaki 2. hazırlık maçında bu akşam saat 19.00'da Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Kazakistan'ın FC Kayser takımıyla karşılaşacak. teknik direktör Şenol Güneş, sakatlar dışındaki tüm futbolculara şans verecek.


12 yıl önce