|

Trabzonspor'dan UEFA'ya Musampa ödemesi!

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Üstünsalih: "Kiki Musampa'nın kalan 900 bin avro alacağını ödedik ve bunu UEFA'ya bildirdik. UEFA artık gelirlerimizden tedbir kararını kaldıracaktır"

Aa
00:00 - 25/09/2013 Çarşamba
Güncelleme: 18:38 - 25/09/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Trabzonspor'dan UEFA'ya Musampa ödemesi!
Trabzonspor'dan UEFA'ya Musampa ödemesi!

Trabzonspor Kulübü, UEFA Finansal Kontrol Kurulu'nun eski oyuncuları Kiki Musampa'nın alacakları nedeniyle kulübün gelirlerine geçici olarak el koyması ardından futbolcuya alacağı olan 900 bin avroluk ödemeyi yaptı.

Mali İşlerden Sorumlu Trabzonspor Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 900 bin avronun futbolcunun hesabına yatırdıklarını söyledi.

Futbolcunun geçmiş dönemden 1 milyon 300 bin avro alacağı bulunduğunu dile getiren Üstünsalih, "Bunun 400 bin avrosunu önceden ödemiştik. Bugün itibariyle de 900 bin avroluk alacağının tamamını ödedik ve bunu UEFA'ya da bildirdik. UEFA artık gelirlerimizden tedbir kararını kaldıracaktır. Trabzonspor olarak Kiki Musampa defteri kapanmıştır" dedi.

Üstünsalih, eski yönetici Temel Soyyiğit'in 450 bin dolar alacağına ilişkin icra takibi başlatması konusunda ise şunları söyledi:

"Biz kendisine para ödeyeceğimizi ancak şu anda nakit sıkışıklığı nedeniyle ödeyemeyeceğimizi bildirdik ama kesinlikle bu parayı ödeyeceğiz. Futbolcu alacaklarını ve kulübün ismine, marka değerine zarar gelmeyecek, kulübü töhmet altında bırakmayacak sportif başarıyı ön planda tutacak ödemeleri yapmak önceliğimiz. Kimsenin Trabzonspor Kulübü'nde 1 lirası kalmamıştır. Belli mali disiplin içerisinde ödemelerimizi yapıyoruz. Hepsinin planı, programı var.

Kendisi, daha önce burada yöneticilik yapmış, bugünkü ödeme planını yapan yönetim kurulu kadrosu içindeki bir arkadaşımız. Parasını elbette ödeyeceğiz ama şu an itibariyle ödeyemeyiz. Daha ileri gidip haciz işlemi başlatmak istiyorsa kulüp orada. Eylül, ekim aylarında ekenomik anlamda sıkışlığımız var. Ekimde UEFA'dan gelecek paralarımız var. Geldiği zaman kendisine borcumuzu ödeyeceğiz. Bugüne kadar hangi yöneticinin kulüpte alacağı kalmış."

11 yıl önce