|

Trabzonspor'un gözü yükseklerde

Coritiba'nın 1.90'lık forveti Ariel Osten, bordo-mavililerin göz hapsinde. Antrenör Ünal Karaman, Alex'in tavsiye ettiği 22 yaşındaki golcüyü bir hafta boyunca izleyecek

Kamil Anahar
00:00 - 11/07/2010 Pazar
Güncelleme: 23:51 - 10/07/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Trabzonspor'un gözü yükseklerde
Trabzonspor'un gözü yükseklerde

Transferde önceliği forvete veren Trabzonspor'da yardımcı antrenör Ünal Karaman'ın 14 Temmuz'daki seferinde izleyeceği isimlerden birinin de Coritiba'nın 22 yaşındaki ve 1.90 cm boyundaki Arjantinli forveti Ariel Geraldo Nahuelpan Osten olduğu dile getirildi. Coritiba'nın, Brezilya'da Serie B'ye düşmesiyle birlikte takımdan ayrılmak isteyen genç forvetin F.Bahçe'nin kaptanı Alex tarafından önerildiği öğrenildi. Alex'in, Trabzonspor yönetimine "Bu Arjantinli çok kaliteli bir futbolcu, sakın kaçırmayın. Yakın bir gelecekte Avrupa'da gözde olabilir. Hava topları kadar ayaklarına hakimiyetiyle de takıma katkı yapar" dediği belirtildi. Karaman'ın raporunu bekleyecek yönetim olumlu bir tepki alması halinde transfer için kolları sıvayacak. Ünal Karaman ve ekibinin bir haftalık süre zarfında Ariel Osten'in yanısıra Roger da Silva, Vagner Love, Dentinho, Diego Tardelli ve Fred'i de izleyecekleri öğrenildi.


Güneş yüzde 70 memnun

Trabzonspor'un Davraz kampında futbolcuların performansından çok Şenol Güneş'in takıma adapte etmeye çalıştığı tek pasa dayalı oyun sistemi ön plana çıktı. Takıma Dünya Şampiyonası'nda finale kalan İspanya'nın tek pasa dayalı oyun kurgusunu yerleştirmeye çalışan Güneş, takımın yüzde 70'inin performansından memnun olduğunu söyledi. Güneş'in gözdeleri ise Murat Tosun, Colman, Burak ve Barış Ataş oldu.



14 yıl önce