|

Transferin 'Serdar'ı Galatasaray

G.Saray geçen yıl Gökhan Zan'da olduğu gibi bu yıl da Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren Serdar Özkan'ı renklerine bağladı. Bursaspor'dan da genç yetenek Serdar Aziz ile anlaşma sağlayan Cimbom, resmi sözleşme için gün sayıyor.

00:00 - 7/05/2010 Cuma
Güncelleme: 23:37 - 6/05/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Transferin 'Serdar'ı Galatasaray
Transferin 'Serdar'ı Galatasaray

Süper Lig'de bu sezon hedeflerinden uzak kalan Galatasaray, gelecek sezonun yapılanmasında ilk adımı attı. Sarı-kırmızılılar, Beşiktaş ile sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Serdar Özkan ve Bursaspor'un genç yıldızı Serdar Aziz ile ön protokol imzaladı. Beşiktaş ile sözleşme yenilemeye sıcak bakmayan Serdar'ın kulübüyle olan sorunlarını çözmesini bekleyen sarı-kırmızılılar, oyuncuyla anlaşarak ön protokol yaptı. Genç yıldızın bu kararı vermesinde özellikle taraftarın bu sezon kendisine gösterdiği tepkinin büyük rol oynadığı ifade edildi. Sarı-kırmızılı takım geçen sezon da yine Beşiktaş ile sözleşmesi biten Gökhan Zan'a imza attırmıştı. G.Saray, ayrıca Bursaspor'lu Serdar Aziz'i de renklerine kattı. Savunmada görev yapan 20 yaşındaki oyuncu, geleceğin yıldız adayları arasında gösteriliyor. Öte yandan G.Saray yönetiminin sözleşmesini yenilemek için 100 bin TL peşin ve aylık 3 bin 500 TL önerdiği Emre Çolak'ın, bu teklifi az bularak reddettiği öğrenildi.

MOSQUERA SEFERİ

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne kalınamaması nedeniyle transfer bütçesinde kısıtlamaya giden G.Saray'da teknik direktör Frank Rijkaard yabancı transferinde ilk olarak ön libero alınmasını istedi, bu yöndeki raporunu Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel'e sundu. Rijkaard'ın listesinin ilk sırasında İspanya'da Mallorca forması giyen ve sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Julio Alvarez Mosquera bulunuyor. Üstünel'in bu transfer için İspanya'ya gideceği ve futbolcu ve menajeriyle görüşmeler yapacağı bildirildi. Şampiyonlar Ligi ya da Avrupa Ligi'nde oynayan bir takıma gitmek istediğini söyleyen 29 yaşındaki futbolcu için Üstünel'in yıllık 1.7 milyon eurodan 3 yıllık sözleşme imzalatmayı düşündüğü kaydedildi. n Abdullah Eğilmez, Süleyman Hatısaru



14 yıl önce