|

TSYD'den Erol Bilecik'e kınama

Dün öğleden sonra FB TV'de konuşan Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik'e Türkiye Spor Yazarları Derneği'nden(TSYD) kınama geldi. Detaylara haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

13:41 - 25/01/2023 Wednesday
Güncelleme: 13:45 - 25/01/2023 Wednesday
Yeni Şafak
Erol Bilecik 3 Haziran 2018'de Fenerbahçe SK başkanlığına gelen Ali Koç'un listesinde yer aldı. Aynı zamanda 1907 Fenerbahçe Derneği'nde başkan yardımcısı olarak etkindir.
Erol Bilecik 3 Haziran 2018'de Fenerbahçe SK başkanlığına gelen Ali Koç'un listesinde yer aldı. Aynı zamanda 1907 Fenerbahçe Derneği'nde başkan yardımcısı olarak etkindir.

Türkiye Spor Yazarları Derneği, Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik'e kınama mesajı paylaştı. Bilecik, dün öğleden sonra Fenerbahçe'nin televizyon kanalı FB TV'de katıldığı yayında birkaç gazeteciyi hedef almıştı.


Türkiye Spor Yazarları Derneği, "TSYD'den Erol Bilecik'e Kınama" başlıklı yazıda, "Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik Fenerbahçe TV'de yaptığı açıklamada spor yazarı üyelerimiz Gökhan Dinç, Haluk Yürekli, Nevzat Dindar ve Ali Naci Küçük'ü hedef göstermiştir. Gazeteci yorum yapabilir, eleştiride bulunabilir. Bunlar mesleğin gereğidir. Sırf sizin istediğiniz gibi konuşmadıkları için gazetecileri hedef göstermek kimsenin hakkı değildir. Gazeteci yorum yapabilir, eleştiride bulunabilir. Bunlar mesleğin gereğidir. Sırf sizin istediğiniz gibi konuşmadıkları için gazetecileri hedef göstermek kimsenin hakkı değildir" ifadelerini kullandı.


Erol Bilecik neler söylemişti?


Fenerbahçe Başkan Vekili dün yayında, "Buradan muhtelif basın mensuplarına, özellikle şu 5 arkadaşa seslenmek istiyorum. Ben şuna inanıyorum; Basın mensubu olmak muhabirinden tüm seviyelerinde çalışan arkadaşlara kadar çok önemli, çok değerli. Toplumun özellikle bilmediği, az bildiği, duymadığı noktaları paylaşan yapılar. O bakımdan gerçek anlamda bu yapıyı kıymetli kılan iki nokta var; Biri ilgi, diğeri bilgi. Bir basın mensubunun hem ilgisinin hem de bilgisinin düzgün ve doğru olması gerekir. Böyle baktığımız zaman bu arkadaşların özellikle ilgi konusunda, Galatasaray’a karşı ilgi konusunda en ufak bir sıkıntılarının olmadığını görüyorum ama bilgi konusunda eksiklikleri var. Ya bilerek ya da bilmeyerek… İkisinin de zaman zaman gerçekleşmiş olduğunu düşünüyorum. Bilgisizliği kapatmak mümkün ama bunun için de samimi olarak uğraşmak gerek. Böyle baktığımız zaman Gökhan Dinç, Haluk Yürekli, Nevzat Dindar, Ali Naci Küçük… Bu isimlerin kendilerine biraz daha çekidüzen vermelerinde bence fayda var. Böyle baktığımız zaman herkes bu isimleri fazlasıyla biliyorlar. Bu anlamda siz görevinizi daha dürüst, daha vicdanlı, yani akşam yatarken rahat ve vicdanlı şekilde uyumanız ve sabah da bu şekilde uyanmanız gerekir diye düşünüyorum" demişti.



#TSYD
#Erol Bilecik
#Süper Lig
#Fenerbahçe
1 year ago