|

Tüm liglerin kralı Bekamenga

TFF 1. Lig takımlarından Balıkesirspor'un sezon başında Fransa 2. Lig ekiplerinden Troyes'dan kadrosuna kattığı Christian Bekamenga, 9 maçta 10 gole ulaşırken, Türkiye liglerinin en golcü oyuncusu olmayı başardı.

Yeni Şafak
16:36 - 1/11/2016 Salı
Güncelleme: 13:57 - 1/11/2016 Salı
DHA
Balıkesirspor'un 30 yaşındaki foveti Bekamenga, yakaladığı istatistik ile Türkiye liglerine damga vurdu.
Balıkesirspor'un 30 yaşındaki foveti Bekamenga, yakaladığı istatistik ile Türkiye liglerine damga vurdu.

Kırmızı-beyazlı formayla ilk gol sevincini Eskişehirspor karşısında yaşayan 30 yaşındaki Kamerunlu futbolcu, Göztepe, Adana Demirspor ve Samsunspor filelerini 2'şer kez havalandırırken Mersin İdmanyurdu deplasmanında hat-trick yapmayı başardı. Bekamenga, toplam 10 golle sadece kendi liginde değil, tüm liglerde en skorer oyuncu oldu.



Süper Lig'de gol krallığı yarışında Kardemir Karabükspor'dan Abdou Razack Traore 6 golle ilk sırada bulunuyor. 2. Lig Kırmızı Grup'ta Gümüşhanespor'dan Ali Özgün ve Hatayspor'dan Mithat Yaşar 8'er, Beyaz Grup'ta Fatih Karagümrük'ten Mert Somay, Kahramanmaraşspor'dan Yakup Zorlu, Keçiörengücü'nden Coşkun Yılmaz ve Yıldıray Koçal 5'er golle zirveyi paylaşıyor.



3. Ligi 1. Grup'ta Çorum Belediyespor'dan Yakup Alkan 9, 2. Grup'ta Bodrum Belediyespor'dan Mümin Aysever 8 golle krallık yarışında önde bulunuyor.



Bir çok kulübün toplam gol sayısını geçti

Ligde Balıkesirspor'un 18 golle en skorer ekip olmasında başrol oynayan Bekamenga, Türkiye liglerindeki bir çok kulübün toplam gol sayısını da geride bıraktı. Kamerunlu golcü, Süper Lig'de Gençlerbirliği (9), Gaziantepspor (9), Atiker Konyaspor (9), Çaykur Rizespor (8), Trabzonspor (6), 1. Lig'de Bandırmaspor (8), Manisaspor (8), Elazığspor (8), Ümraniyespor (8), Şanlıurfaspor (6) ve Samsunspor'u (2) geçti. Bekamenga, Süper Lig'de forma giyen Kamerunlu meslektaşlarını da gölgede bıraktı. Beşiktaş'ın Porto'dan transfer ettiği Vincent Aboubakar şimdiye kadar 1, Antalyaspor'un ünlü golcüsü Eto'o 2, Çaykur Rizesporlu Leonard Kweuke ise 3 gol atabildi.









#Balıkesirspor
#TFF 1. Lig
#Christian Bekamenga
8 yıl önce