|

Tümer Metin: "Emre Belözoğlu'nun ihtiyacı golcü"

Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu'nun Gaziantep FK karşısındaki oyun planını yorumlayan Tümer Metin, "Valencia'nın santrforsuz oyuna adapte olmakta zorlandığını gördük. Bir santrfor desteğiyle, tam Emre Belözoğlu'nun aklındaki oyunun ortaya çıkacağını düşünüyorum" dedi.

Haber Merkezi
09:15 - 13/04/2021 Salı
Güncelleme: 09:39 - 13/04/2021 Salı
Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'nin başında çıktığı 3 maçtan 2 galibiyet elde etti.
Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'nin başında çıktığı 3 maçtan 2 galibiyet elde etti.

Fenerbahçe, Süper Lig'in 34. haftasında sahasında Gaziantep FK'yı 3-1 mağlup etti ve zirve takibini sürdürdü. Karşılaşmayı değerlendiren Tümer Metin, sarı-lacivertli takımın başında üçüncü maçına çıkan Emre Belözoğlu'nun oyun planını yorumladı.

TRT Spor yorumcusu Tümer Metin'in maçın ardından yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle;

"Santrforsuz bir oyun"

  • "Emre Belözoğlu'nun kafasında oynatmak istediği hem plan, hem oyun anlayışından ışıltılar gördük. Hala eksikleri ve onarılması gereken yerler var. Fenerbahçe'nin geçmiş haftalara oranla oyunda bir tık yukarıda olduğunu ifade etmemiz lazım. İlk yarı beğendim, ikinci yarıda oyuna göre, skora göre, duruma göre de reaksiyonları yerindeydi. Giren, çıkanlar da doğruydu. Bu oyun, mevcut oyunun üzerine inşa edilebilecek bir oyun. Tercih, santrforsuz bir oyun. Kanattan devşirme Valencia ile başlıyor, 8-10 numara oynayacak orta sahalarla başlıyor. Sosa, 8-10 oynar, İrfan Can 8-10 oynar, Ozan 8 oynar, 10 meziyetleri var, Pelkas 8-10 oynar, Mert Hakan 8-10 oynar, hepsini bir arada gördük. Kenardan devşirme bir santrfor var."
"Bir santrfor desteğiyle tam olur"
  • "Enner Valencia'nın zaman zaman santrforsuz oyuna adapte olmakta zorlandığını gördük. Bir santrfor desteğiyle tam Emre Belözoğlu'nun aklındaki oyun olacağını düşünüyorum. Bu mevcut kadroyla, çıkabilecek en iyi 11 ile, çıkabilecek en iyi oyunla çıktı. Zorluk derecesi yüksek bir maç, hem kaybetmeye tahammülün yok, hem de içeride seni geri koşturabilecek, tehdit unsuru olan bir Gaziantep'e karşı."
"İsyanı var, coşkusu var"
  • "Kotarılmış bir maç olarak bakmak lazım buna. 1-0 öndeyken 1-1'e geldiğinizde gösterilen reaksiyon da önemliydi. Emre Belözoğlu'nun dilinde bizlere ulaşan ifadelerden biri de duruma göre gösterilen reaksiyondu. İsyanı var, coşkusu var, oyunu da kısmen onarılmış bir oyun. Fenerbahçe, bu akşam için tamamdır."

#Fenerbahçe
#Emre Belözoğlu
#Tümer Metin
3 yıl önce