|

Tuncay Şanlı'dan Arda yorumu

Pune City forması giyen Tuncay Şanlı, Türk futbolcularının yurt dışında forma giymelerinin oyun anlayışlarına büyük katkı sağlayacağını, Arda Turan'ın da önemli bir misyon üstlendiğini kaydetti.

Yeni Şafak
13:36 - 22/03/2016 Salı
Güncelleme: 11:49 - 22/03/2016 Salı
AA

Hindistan Süper Ligi'nin Pune City ekibinde sezonu tamamlayan deneyimli futbolcu Tuncay Şanlı açıklamalarda bulundu.



Futbolcu için yurt dışında oynamanın bir tercih olduğunu kaydeden Tuncay, "Bizde genelde, gidilecekse Barcelona'ya, Real Madrid'e, Chelsea'ye gidilmesi gerektiği görüşü var. Arda Turan, Atletico Madrid'e giderken de, 'orada ne işi var?' gibi söylemler olmuştu. Şu anda ise gurur kaynağımız ve Barcelona'da oynuyor." diye konuştu.



Arda Turan'ın kendisini hazırlayarak Barcelona'ya gittiğini dile getiren Tuncay, şunları kaydetti:



'Arda gençlere örnek oluyor'

"Arda Turan'ın kendisini hazırlayarak Barcelona'ya gittiğini dile getiren Tuncay, şunları kaydetti: "Yurt dışına gidip, başarılı olamayabilirsiniz de. Futbolun içinde her şey var. Her şeyi göze alıp çalışmaya devam ederseniz, kendinizi yeterli görmezseniz, bir şeyleri başarıyorsunuz. Orada hayata bakışınız, futbol anlayışınız da değişecek. Futbol kültürünü daha farklı yaşayıp, oralarda öğreniyorsunuz. Arda Turan belki de çıtayı yükseltti. Sonuçta Barcelona'da oynuyor. Atletico Madrid'de de çok başarılıydı ve kupalar kazandı. Şu anda dünyanın en iyi takımında forma giyiyor. Çıtayı yükseltmesi güzel. Bunu yaparken, duruşuyla, söylemleriyle de bence tüm gençlere örnek oluyor." ifadelerini kullandı.










#arda turan
#tuncay şanlı
#pune city
8 yıl önce