|

Tur umutları Trabzon'a kaldı

UEFA Avrupa Ligi ikinci turunda Trabzonspor, İtalya'da Juventus'un konuğu oldu. Bordo-Mavililer iyi mücadele ettikleri karşılaşmada güçlü rakiplerine 2-0 mağlup olarak umutlarını Avni Aker'deki maça bıraktılar. Karadeniz ekibinin ağlara giden bir topu gol değeri kazanmadı.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR
00:00 - 20/02/2014 Perşembe
Güncelleme: 19:25 - 20/02/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Tur umutları Trabzon'a kaldı
Tur umutları Trabzon'a kaldı
STAT:

Juventus Arena

HAKEMLER:
Alexey Kulbakov, Dzmitry Zhuk, Andrei Hetsikau (Belarus)
JUVENTUS:
Buffon - Caceres, Ogbonna, Peluso, Bonucci - Pogba, Marchisio (Giovinco 76), Pirlo, Isla (Vidal 68) - Tevez, Osvaldo (Llorente 66)
TRABZONSPOR:
Onur - Bosingwa, Mustafa, Aykut, Kadir - Zokora, Bourceanu (Yusuf 67), Colman, Olcan - Özer (Adrian 81), Emre (Henrşque 56)

GOLLER: Osvaldo (16), Pogba (90+4)

Mandıralı'dan tek değişiklik

Trabzonspor'da teknik sorumlu Hami Mandıralı, uzun yıllar formasını giydiği takımın başında teknik sorumlu olarak ilk kez bir Avrupa kupası maçına çıktı. Mandıralı, Karabükspor karşısında oynattığı Adrian Mierzejewski'nin yerine Juventus maçında Alexadru Bourceanu'ya ilk on birde şans verdi.

Juventus kadrosunda revizyon

Ev sahibi Juventus'ta ise teknik direktör Antonio Conte, Trabzonspor karşısına ligde son oynadıklar Chievo Verona maçının kadrosundaki 5 ismi değiştirdi. Chievo karşısında forma giyen Lichtsteiner, Asamoah, Vidal, Giovinco, Llorente'nin yerlerine Peluso, Pogba, Isla, Tevez ve Osvaldo forma giydi. Sakatlıkları bulunan Giorgio Chiellini ve Andrea Barzagli 18 kişilik kadroda yer almadı. Juventus'ta Osvaldo siyah-beyazlı formayla ilk kez bir Avrupa kupası maçına çıktı.

Torino'da 2 bin Türk

41 bin kişilik Juventus Stadı'nda yaklaşık 2 bin kadar bordo-mavili taraftar da takımlarını yalnız bırakmadı. Trabzonsporlu taraftarların, takımlarını yoğun bir şekilde destekledikleri gözlendi. Juventus tribünlerinde ise yer yer boşluklar göze çarptı.

Bordo-mavili taraftarların, maç öncesi Juventus marşlarında siyah-beyazlı taraftarların kaşkol şovlarına kendi kaşkollarını açarak eşlik etti.

İlk yarı Juve daha etkiliydi

GOL! 16. dakikada Olcan'a çarpan top bir anda ceza sahası sağ çaprazında Osvaldo'nın önünde kaldı. Bu futbolcunun yerden vuruşunda top ağlara gitti: 1-0

28. dakikada Emre'nin vuruşunda top Buffon'un kucağında kaldı.

29 dakikada Juvenyus gole çok yaklaştı. Isla Onur'la karşı karşıya kaldı ancak tecrübeli kaleci açıyı çok iyi kapatıp gole izin vermedi.

30. dakikada Tevez ceza sahası içinde bir an boş kaldı. Plase vuruşunda top az farkla auta gitti.

İlk yarı sona erdi.

Top ağlara gitti ama...

52. dakikada Osvaldo'nun sert ve etkili şutunu Onur karşıladı.

62. dakikada oyun bir süre durdu. Trabzonsporlu taraftarların artık gelenekselleşen 61. dakika şovunda tribünde meşaleler yakıldı. Hakem oyunu bir süre durdurdu, sonra devam ettirdi.

71. dakikada Trabzonspor Olcan'la topu ağlara gönderdi ancak hakem, topun dışarıdan çevrildiği gerekçesiyle pozisyonu geçerli saymadı.

75. dakikada Pirlo'nun kullandığı frikiği Onur iyi yer tutarak karşıladı.

Trabzon'u yıkan gol

82. dakikada Olcan'ın kullandığı frikikte Buffon topa sahip oldu.

89. dakikada Colman'ın ceza sahası dışından vuruşunda top az farkla auta gitti.

90. dakikada Pogba'nın ceza sahası içinden vuruşunda top direğe çarpıp auta çıktı.

90+1'de Yusuf'un uzaktan vuruşuna ceza sahası içinde Olcan dokundu, Buffon güzel bir refleksle meşin yuvarlağı çıkardı.

GOL! 90+4'te Tevez sağdan dip çizgiye indi, içeri çıkardı. Penaltı noktasının yaklaşık 1 metre gerisinde topla buluşan Pogba boş durumda plase bir vuruşla topu üst köşeden ağlara gönderdi: 2-0

Maç sona erdi

10 yıl önce