|

Tur yüzde 99 İstanbul'da

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, bir Arsenal ya da bir Liverpool olmasa da sağlam ve dayanıklı bir takımla karşılaşacaklarını belirtti, "Liverpool'u yenmemiz herkesi yeneriz gibi algılanmamalı" diyerek maça temkinli yaklaştı

Yeni Şafak
04:00 - 12/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:51 - 11/03/2015 Çarşamba
Diğer

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Club Brugge maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısında rakibin gücüne dikkat çekti. Turu belirleyecek skorun ilk maçta alınacağını düşünmediğini kaydeden Hırvat teknik adam, "Rakip Belçika ligi lideri, kupada finalist, Avrupa'da hiçbir maçı kaybetmedi. Karşımızda oldukça sağlam bir takım var. Dayanıklılar. Hem deneyimli hem de genç isimlerden oluşuyorlar. 106 gol attılar, bu ofansif olarak güçlü olduklarını gösteriyor. Şunu da unutmamak lazım; artık kesinlikle kolay bir takım yok. Turun sadece ilk yarısını oynayacağız. Yüzde 99'u İstanbul'da belli oacak" ifadelerini kullandı. 


FUTBOLCULARIN ÖZGÜVENİ DAHA DA ARTTI

Arsenal, Tottenham ve Liverpool'a karşı oynadıkları iyi futbola değinen Beşiktaş Teknik Direktörü, bir de tehlikeye işaret etti: "Bu tip maçlarda oynanan iyi futbol ve alınan iyi sonuçlar, futbolcuların özgüvenini daha çok artırdı. Bu denli güçlü takımlarla başa baş performans göstereceğimizi, hatta yenip turu geçebileceğimizi ispatladık. Ancak Liverpool'u yenmemiz, 'herkesi yeneriz' gibi bir algı oluşturmamalı. Böyle düşünmek tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Şöyle de bir gerçek var ki, birçok takıma karşı en az bu seviyede oynayabilirsek UEFA Avrupa Ligi finali için çok büyük şansımız var." 


ORTAK NOKTAMIZ SAKATLIKLARIMIZ

Club Brugge ile tur şanslarını eşit gören Beşiktaş Teknik Direktörü, "Belçika ve Türkiye ligleri üst düzey ligler değil ancak ikinci seviyenin önemli ligleri diyebiliriz. Onlar Belçika lideri, biz de G.Saray ve Fenerbahçe ile şampiyonluk yarışı içerisindeyiz. Bazı sakat oyuncularımız var, Brugge'un da öyle. Bu noktada da dengedeyiz. Yani tur şansları eşit" ifadelerini kullandı. Serdar Kurtuluş da, diri ve taraftar desteğiyle oynayan bir takımla karşılaşacaklarının farkında olduklarını kaydetti. 


9 yıl önceki kadrodan bir tek Serdar Kurtuluş

Beşiktaş ile Club Brugge daha önce 29 Kasım 2006’da UEFA Kupası’nda karşı karşıya gelmiş; siyah-beyazlılar, 2-1 kazanmıştı. Beşiktaş'ın bu sezonki kadrosundan sadece Serdar Kurtuluş, 2006'daki Club Brugge maçında forma giydi. Belçika ekibi, Türk takımlarıyla oynadığı 3 maçta birer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet aldı. 


Demirören izleyecek!

TFF Başkanı ve Beşiktaş eski başkanı Yıldırım Demirören, 3 yıl sonra ilk kez Beşiktaş maçını stattan izleyecek. Demirören'in bugünkü C.Brugge-Beşiktaş maçını tribünden izleyeceği öğrenildi.


Beşiktaş favori ama onları neden yenmeyelim?

Club Brugge Teknik Direktörü Michel Preud'homme Beşiktaş'ın favori olduğunu söyledi. Preud'homme, "Beşiktaş büyük bir teknik direktörün öncülüğünde iyi bir takım. Arsenal'ı 2 maçta da ürperttiler. Tottenham ve Liverpool'u elediler. bunlar harika performanslar. Türkler favori ama onları neden yenemeyelim?" dedi.


177
 Beşiktaş, bugün 177. Avrupa sınavına çıkacak. Temsilcimiz, geride kalan maçlarda 66 galibiyet alırken, 45 kez berabere kaldı; 76 kez yenildi. 

Devler oyuncuları radara alıyor

Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin futbolcu izleme (scout) ekipleri, Club Brugge- Beşiktaş maçını yakın takibe aldı. Maçı aralarında Everton, PSG, B.Dortmund, Schalke 04, PSV ve Inter'in de aralarında bulunduğu 19 kulübün scout ekipleri izleyecek.  


Beşiktaş’ta keyifler yerinde

Beşiktaş kafilesi, dün sabah THY'ye ait özel uçakla Oostende-Brugge Havalimanı'na inerken, buradan da karayoluyla maçın oynanacağı Brugge kentine geçti. Siyah-beyazlılara havalimanında gurbetçi taraftarlar tarafından yoğun ilgi gösterilirken, en çok ilgiyi Demba Ba ve teknik direktör Slaven Bilic gördü. Keyifli bir yolculuk geçiren futbolcular, sosyal medyada paylaştıkları fotoğraflarla moralli olduklarını gözler önüne serdi. Olcay Şahan, paylaştığı bir fotoğrafa “Keyifler yerinde, motivasyonumuz tam. Her şey çok güzel olacak” yorumunu yaptı. Beşiktaş, dün akşam maçın oynanacağı statta son çalışmasını yaptıktan sonra zorlu karşılaşmayı beklemeye başladı. 


Şimdi sıra Brugge'de

UEFA Avrupa Ligi’ndeki tek temsilcimiz Beşiktaş, son 16 turu ilk maçında bugün Belçika’nın Club Brugge takımıyla karşılaşacak. Brugge kentindeki Jan Breydel Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 20.00'de başlayacak. Siyah-beyazlılar, bu zorlu randevuda Belçika deplasmanından iyi bir sonuçla ayrılarak haftaya İstanbul'da oynanacak rövanş için avantaj elde etmeye çalışacak. 

Bir önceki turda Liverpool’u eleyerek UEFA Avrupa Ligi’ndeki iddiasını ispatlayan, bu performansıyla da çıtayı yükselten siyah-beyazlılarda camianın bugünkü beklentisi galibiyet. 

BEŞİKTAŞ’TA 4 EKSİK

Club Brugge karşılaşması öncesi Beşiktaş'ta 4 futbolcunun sakatlıkları bulunuyor. Medicana Sivasspor maçında sakatlanan Jose Sosa ve Atiba'nın yanı sıra sakatlıkları süren Alexander Milosevic ve İsmail Köybaşı, Belçika deplasmanında forma giyemeyecek. 

Club Brugge'da ise sakat Victor Vazquez, Björn Engels, Sander Coopman ve Jose Izquiero  kadroda yer almayacak isimler. Oulare ve Gedoz'un oynama ihtimali de düşük. Claudemir ve Denswil ise UEFA listesinde yok. 

 


Veli sarı sınırında

Beşiktaş orta sahasının bel kemiği Veli Kavlak, sahaya sarı kart ceza sınırında çıkacak. Veli, bugün sarı kart görmesi durumunda İstanbul’daki rövanşta cezalı duruma düşecek. Club Brugge’de de Meunier ve Silva sarı kart cezası sınırında yer alıyor.


13
 Beşiktaş, Club Brugge maçıyla bu sezon Avrupa arenasında 13. kez boy gösterecek. Siyah-beyazlılar, Hollanda'da Feyenoord'u 2-1 yenerek başladığı Avrupa yolculuğunda çıktığı 12 maçtan 6 galibiyet, 4 beraberlik, 2 mağlubiyetle ayrıldı.

Sosa’nın yerine Tolgay Atiba’nın yerine Necip

Beşiktaş kafilesinde ligdeki Sivasspor maçında sakatlanan Atiba ve Sosa yer almadı. Bağlarında 1. derece yırtık tespit edilen Sosa’nın oynama ihtimali bulunmazken, dizinde ödem oluşan Atiba'nı da son yapılan kontrollerinin ardından forma giyemeyeceği anlaşıldı. Teknik direktör Slaven Bilic, Sosa’nın yerine ’10 numara’ pozisyonunda Tolgay Arslan’a; Atiba’nın yerine de Veli’nin yanında ön libero olarak Necip’e şans verecek. Sakatlıkları geçen Tolga Zengin ve Cenk Tosun ise Belçika’ya götürüldü. 


Club Brugge, Avrupa kupalarında bu sezon oynadığı 12 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi. 9 galibiyet alan Belçika ekibi, 3 kez de berabere kaldı.

AB vatandaşı olmayana maç yok

Club Brugge Kulübü’nün Beşiktaş taraftarına bilet satmama kararı sonrasında kulübün sitesini hackleyerek 500 adet bilet satın alan siyah-beyazlılar, maç saati sıkı kontrolden geçecek. Farklı yollarla bilet satıldığının ihbarını alan Club Brugge yönetimi, maç öncesi 29 bin kişilik stat girişinde kimlik kontrolü yaptıracak. Sistemde daha önce iki Club Brugge maçına gelmeyen taraftarlar, stada sokulmayacak. Ayrıca Avrupa Birliği vatandaşı olmayan taraftarlar da karşılaşmaya alınmayacak. 

#Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic
#Tottenham
#Liverpool
9 yıl önce