|

Türk boksörler Arena'da dövüşecek

Hamburg'daki Alsterdorfer Sporthalle'de 10 Kasım günü yapılacak boks galasında 9 Türk boksör ringe çıkacak. Ahmet Öner'in sahibi olduğu Arena Box-Promotion tarafından organize edilecek akşamda, Sinan Şamil Sam ve Alpaslan Ağüzüm, kemer için dövüşecek.

İha
00:00 - 9/11/2006 Perşembe
Güncelleme: 08:55 - 9/11/2006 Perşembe
Yeni Şafak
Türk boksörler Arena'da dövüşecek
Türk boksörler Arena'da dövüşecek

İtalyan ressam Bruno Bruni'nin atölyesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ahmet Öner, tüm boksörlerine güvendiğini belirterek, geceden zaferle ayrılacaklarını söyledi. Öner, gecenin en zor maçının ise Alpaslan Ağüzüm ile Joseph Makaringe arasında olacağını söyledi. Gecenin bir diğer önemli maçında ise Sinan Şamil Sam (32), Avustralyalı Bob Miroviç (42) ile karşılaşacak. Sam'ın 29 maçta 26 galibiyeti (15'i nakavt) bulunurken, Miroviç'in 45 maçta 27 galibiyeti (18'i nakavt) bulunuyor. 12 raundluk ağır siklet müsabakasının favorisi olarak değerlendirilen Sam, bu maçı kazandığı takdirde WBC'nin Kıtalararası Kemer'inin de sahibi olacak.

Gecenin en çekişmeli geçmesi beklenen maçı ise Alpaslan Ağüzüm (29) ile Güney Afrikalı Joseph Makaringe (31) arasındaki müsabaka olacak. 66 kilodaki 12 raundluk denk güçlerin mücadelesi öncesi Karslı Ağüzüm yaptığı 34 maçtan 32'sini (14'ü nakavt) kazanırken, Makaringe ise 32 maçtan 30'unu (24'ü nakavt) kazandı. Ağüzüm, rakibinin çok sağlam olduğunu belirterek, "Dört dörtlük bir boksör. Ben WBC'de 11. sıradayım, rakibim ise 4. sırada. Yani ikimiz de Top-10'dayız. Kazanan yoluna devam eder. Onun için tüm gücümü kullanıp, kemeri alacağıma inanıyorum. Kemerden ziyade maçı kazanan WBC'de kilosunda ilk sıralara yükselecek" dedi.

Aynı gece ringe çıkacak Türk boksörlerden "Aslan" lakaplı Mahir Oral (26), Amerikalı Genaro Andujar'a (38) karşı dövüşecek. Geçen ay ilk kez Avrupa Şampiyonu olan Oral, orta sıkletteki 8 raundluk bu maçın tek favorisi olarak gözüküyor. Oral'ın yaptığı 21 maçta 18 galibiyet, 1 yenilgi ve 2 beraberliği bulunurken, rakibinin ise 41 maçta 11 galibiyet, 28 yenilgi ve 2 beraberliği bulunuyor. Gecede ringe çıkacak diğer Türk boksörlerin yapacağı müsabakalar ise şöyle: "Mustafa Karagöl, Amerikalı Kevin Carter'e karşı dövüşecek. 6 rauntluk maç öncesi, Karagöl'ün 7 maçta 7 galibiyeti bulunuyor. 21. maçına çıkacak Adnan Serin ise Hamburglu Goran Gogiç'le 8 raunt üzerinden karşılaşacak. Gecede iki Türk boksörünü karşı karşıya getirecek müsabakada Hamburglu Yavuz Keleş ile Bremenli Ahmet Büyükbudak dövüşecekler. 4 rauntluk maç öncesi geçen ay profesyonel olarak ilk maçını kazanan Keleş, 2. maçına, 3 maçını da kazanan Büyükbudak ise 4. maçına çıkacak. Aynı gece iki boksörümüz ise ilk kez profesyonel olacaklar. Trabzonlu Aydın Selçuk, Slovak Marian Gabris'e karşı, Hamburglu Derya Torun ise Slovak Lucie Hornakova'yla karşılaşarak ilk galibiyetlerini almaya çalışacaklar".

18 yıl önce