|

Türk futbolcu Türkiye'yi kötüledi

Bir dönem Gençlerbirliği ve Samsunspor formaları giyen Türk asıllı İrlandalı futbolcu Billy Mehmet, İskoç basınına Türkiye ile ilgili küstah açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak
17:21 - 8/12/2015 Salı
Güncelleme: 18:05 - 8/12/2015 Salı
Diğer

Perşembe günü oynanacak Fenerbahçe-Celtic UEFA Avrupa Ligi maçı öncesinde babası Kıbrıs Türk'ü olan Billy Mehmet, Celtic taraftarlarına şu anki politik iklimden dolayı İstanbul'a gitmemelerini belirtirken, haddini aşan ifadeler kullandı.



Skorer'de yer alan habere göre İskoç Daily Record'un sorularını yanıtlayan 31 yaşındaki oyuncu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:



'Irkçılıkla karşı karşıya kalabilirsiniz'

"Eğer Old Firm derbisinin (Celtic-Rangers) kötü olduğunu düşünüyorsanız, Fenerbahçe-Galatasaray derbisini görmediniz demektir. 10 kat daha kötü, 10 kat daha acımasızdır. Eğer ev sahibi takımın oyuncuysanız krallar gibi davranırlar ama deplasmandaysanız uğradığınız taciz acımasızdır. Stadyumdaki atmosfer kulaklarını kanatabilir. Biraz da ırkçılıkla karşı karşıya kalma ihtimaliniz var."



'Terör tehlikesi var'

İstanbul'a gidecek Celtic taraftarına tavsiyelerde bulunan Billy Mehmet, "Orada terör tehlikesi var. Oldukça da endişe verici. Ben Celtic taraftarının yerinde olsam evimde kalır ve maçı TV'den izlerdim" dedi.



'Kavga çıkarmak için uğraşırlar'

İskoç taraftarlara metro konusunda uyaran 31 yaşındaki oyuncu, "Eğer kavga etmek istemiyorsanız metroya binmeyin. Metroda taraftarlarla karşılaşırsanız sorun çıkarmak için uğraşırlar. Yanınızda çocuklar da varsa metro kullanmamanız en iyisi. Türkiye'de terör tehlikesinin yanı sıra, düşürülen Rus uçağının yarattığı Türkiye-Rusya krizi var. Ayrıca saldırı ve olayların genellikle yapıldığı Taksim Meydanı, stadyumdan pek de uzak değil" ifadelerini kullandı.



'Türklerin kabul edilebilir yanı yok'


Şu anda kariyerini Malezya'da sürdüren Billy "Türkler anlaşılması zor bir taraftar topluluğu. Onlarla ilgili kabul edilebilir bir yan bulamazsınız. Yunanistan'la oynadıkları milli maç sırasında Paris için saygı duruşunda Allahü Ekber diye bağırdılar. Bu kabul edilemezdi. Saygı göstermen beklenen bir durumda bunu yapamazsın. Bunun gibi ciddi bir durumda bile bu olayı yapabilen bir taraftar topluluğundan Celtic maçında da bir şeyler yapması beklenebilir" dedi.



Billy Mehmet sözlerini "Ben olsam tavsiyelere uyar, statta koltuğumdan kalkmazdım" diyerek sonlandırdı.















#Billy Mehmet
#celtic
#fenerbahçe
#türkiye
8 yıl önce