|

Türk futbolcuya görülmemiş ceza!

Almanya İkinci Futbol Ligi (Bundesliga 2) kulüplerinden Fortuna Düsseldorf'ta forma giyen Türk futbolcu Kerem Demirbay, kadın hakem Bibiana Steinhaus'a yönelik, 'erkek futbolunda kadınların işi olmadığına' ilişkin sözünden dolayı kızlar arasında oynanan bir maçta hakemlik yaptı.

Yeni Şafak
08:37 - 6/12/2015 Pazar
Güncelleme: 09:10 - 6/12/2015 Pazar
AA

Alman medyasında yer alan haberlere göre, kulübü tarafından söz konusu sözlerden dolayı disiplin cezası verilen Kerem Demirbay, D-Gençler yaş grubunda SSVg 06 Hagen ile Blau Weiss Langenberg arasında oynanan müsabakayı yönetti.




Kulübün facebook sayfasından paylaşılan fotoğraflarda, 22 yaşındaki oyununun maçı hakem kıyafetiyle değil, palto giyerek yönettiği, spor ayakkabısı da giymediği görüldü.




Sayfada ayrıca, "Genç oyuncu hata yaparsa, Fortuna (Düsseldorf) böyle davranır" ifadesi yer aldı.



5 maç ceza isteniyor

Öte yandan Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Kontrol Komitesi, Demirbay'ın Steinhaus'a yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı soruşturma başlatırken, oyuncuya 2'si bir yıl tehir edilmesi istemiyle toplam 5 maç oynamama cezası verilmesi talep edildiği bildirildi. Kulübün ise oyuncuya karşı böyle bir karar verilmesi durumunda, itirazda bulunulacağı ifade edildi. Demirbay'ın ne kadar ceza alacağı, DFB Spor Mahkemesi tarafından karara bağlanacak.





Demirbay özür dilemişti

Kerem Demirbay, geçen hafta oynanan FSV Frankfurt-Fortuna Düsseldorf karşılaşmasının 85. dakikasında ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesinin ardından maçın hakemi Bibiana Steinhaus'a yönelik, "Erkek futbolunda kadınların işi olmadığını düşünüyorum" ifadesini kullanmış, kadın hakem de bu sözleri maç tutanağına geçirmişti.



Genç oyuncu ardından sosyal paylaşım sayfaları üzerinden Steinhaus'dan özür dilemişti.

#kerem demirbay
#ceza
#Almanya İkinci Futbol Ligi
#Fortuna Düsseldorf
8 yıl önce