|

Türk halkı için çok mutlu oldum

Selçuk İnan'ın İzlanda'ya attığı gol kadar değerli golle Milli Takım'ın sevincini katlayan Kazakistan'ın genç yıldızı, kaydettiği golün Türkiye'ye finalleri getirdiği için daha da mutlu olduğunu söyledi. “Türkiye bizim için kardeş halk” diyen Kuat, Milli Takım'a Fransa'da başarılar diledi.

Yeni Şafak
04:00 - 15/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 02:16 - 15/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Deplasmanda Letonya'yı 1-0 yenerek grup sonunculuğundan kurtulan ve bu sonuçla A Milli Takım'ın finallere direkt gitmesini sağlayan Kazakistan, Milliler'in başarısında pay sahibi olurken, Kazakistan'a galibiyeti getiren de 65. dakikadaki golün sahibi İslambek Kuat'tı. Kazakistan'ın Kairat Almaty takımında forma giyen 22 yaşındaki genç yıldızın piyasa değeri 150 bin Euro. Kazakistan Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde 66 maçta, 6 gol kaydeden Kuat'ın asıl mevkii ön libero. 4 kez giydiği milli takım formasıyla ikinci golünü kaydeden Kuat, maç sonu Kazak basınına yaptığı açıklamada attığı golün Türkiye'ye getirdiği avantajı değerlendirdi. "Bu zafer için çok mutluyum" diyen Kazak oyuncu, "Türkiye ve Türk halkı için de çok mutlu oldum" ifadesini kullandı.



TÜRKİYE KARDEŞİMİZ


İslambek Kuat, "Letonya maçı öncesi diğer takımların problemleri bizi ilgilendirmiyordu. Öncelikli hedefimiz kendi problemlerimizi çözmek ve gruptaki ilk galibiyetimizi almaktı ama maç sonunda Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası finallerine direkt gittiği yönünde almış olduğum haber beni çok mutlu etti. Türkiye ve Türk halkı için de çok mutlu oldum. Bizim için kardeş halk olan Türkiye'nin EURO 2016'ya katılması beni çok memnun etti. Umarım Fransa'da başarılı olurlar. Zaten çok iyi bir kadroları var" şeklinde konuştu.



Selçuk İnan'dan sihirli dokunuş Son 4 maçta 3 gol


A Milli Takım'ın İzlanda karşısında en etkili silahlarından olan Selçuk İnan, Çek Cumhuriyeti'ne attığı penaltı golünün ardından İzlanda karşısında da sahneye çıktı. 89. dakikada frikikten attığı mükemmel golle Avrupa Şampiyonası finallerinin kapısını açan Selçuk, 48. kez giydiği A Milli formayla 8. golünü kaydetti; daha da önemlisi son 4 milli maçta kaydettiği 3 golle; Milli Takım'a kritik dönemeçte kritik puanlar kazandırdı. 1-1 berabere kalınan Letonya maçında tek golü kaydeden Selçuk, 2-0 kazanılan Çek Cumhuriyeti maçında gol perdesini açtı; İzlanda karşısında da tarihi zaferi getirdi.



Türkiye'ye Kılıçdaroğlu'ndan daha çok hizmeti var


İslambek Kuat, sosyal medyada gündem oldu; Türk taraftarlar genç oyuncuyu göklere çıkarırken ilginç tweetler de atıldı:


"Bugün doğacak erkek çocukların adını İslambek Kuat koysunlar."


"İslambek Kuat adam gibi adamsın be. Devlet maaş bağlasın bu adama."


"'Oğlumla evimin bahçesinde oynarken ikimiz de en sevdiğimiz futbolcular olurduk. Oğlum ben, ben ise İslambek Kuat"


"Adını dağlara yazmamız gereken futbolcu.”


“Bu vatan seni unutmayacak evlat.”


“Allah sevdiğine bağışlasın koçum benim.”


“75 milyonu sevindiren adam gibi adam Kuat.”


"Ülkeye Kılıçdaroğlu'ndan daha fazla katkı yapan adam gibi adam. İslambek Kuat."



Türkiye yaktı


A Milli Takım'ın İzlanda'yı; Kazakistan'ın ise Letonya'yı yenmesinin ardından Macaristan büyük hayal kırıklığı yaşadı. Son maçlar öncesinde 15 puanla en iyi 3.'ler sıralamasında zirvede yer alan Macarlar, iki ihtimal de lehimize gerçekleşince Play-off turu oynamak zorunda kaldı. Macaristan Milli Takım Teknik Direktörü Bernd Storck, içlerinde bulunduğu durumu “Ne yapalım, hayat devam ediyor. 1-2 dakikayla belki direkt gidecektik. Futbolda bazen şans yanınızda olmalı” şeklinde değerlendirdi.



Dzsudzsak: Türkiye adına sevindim


Bursaspor'un Macar futbolcusu Balasz Dzsudzsak, "Ülkem adına üzüldüm. Türkiye adına sevindim. Kazakistan'ın galibiyeti bizim için gerçekten çok büyük sürpriz oldu. Play-off'ta iyi kura çekip, finallere gideceğimize inanıyorum" dedi.


Lovrencsics: Canımızı sıktı


Macarların golcüsü Lovrencsics, “Üzgünüm. Önümüzde çok zor bir iş var. Sadece 1 puanla gidemiyoruz” açıklamasını yaptı.


Nijkolic: Son gün Türkiye sürprizi


Macaristan'ın diğer forveti Nijkolic, Türkiye'nin yerlerini almalarını “Rahatsız edici bir tablo. Son gün Türkiye sürprizi” şeklinde değerlendirdi.



Kalbimiz seninle Bosna Hersek

Türkiye, finallere direkt giderken Play-off eşleşmelerinde desteğimiz ve dualarımız B Grubu'nu 3. bitiren Bosna Hersek için olacak.


Avrupa Şampiyonası elemelerinde grup maçları tamamlanırken şimdi geriye Play-off heyecanı kaldı. A Milli Takım, en iyi 3. olarak Play-off oynamaktan kurtulurken 12-17 Kasım'da oynanacak bu maçlarda kalbimiz Bosna Hersek'ten yana olacak. B Grubu'nu Belçika ve Galler'in ardından 3. bitirerek Play-off turuna kalacak Bosna Hersek, son iki 90 dakikayla final bileti almaya çalışacak. Dün Saraybosna'da büyük bir sevinçle karşılanan Bosna Hersek'te teknik direktör Mehmed Bazdarevic, "Büyük bir iş başardık" dedi.





#İslambek Kuat
#milli takım
#izlanda maçı
9 yıl önce