|

Türk milli takımı üçüncü oldu

00:00 - 3/08/2012 Cuma
Güncelleme: 21:50 - 3/08/2012 Cuma
Yeni Şafak
Türk milli takımı üçüncü oldu
Türk milli takımı üçüncü oldu

Avrupa 18 Yaş Bayanlar Yaz Kupası Soisbault/Reina Cup eleme turunun final maçında Rusya, İspanya'yı 2-1'le geçerek turnuvanın birincisi oldu.Türk Milli Takımı turnuvada üçüncü oldu.


Pamukkale Tenis Kulübü kortundaki turnuvanın finalinde, Rusya ile İspanya milli takımları karşılaştı. Finalin ilk maçında tek bayanlarda Veronika Kudermetova, İspanyol Andrea Lazaro'yu 6-3, 6-0'lık setlerle 2-0 yenerek Rusya'yı seride 1-0 öne geçirdi.


İkinci maçta ise İspanya'dan Olga Saez, Rus rakibi Margarita Gasparyan'ı 6-4, 1-6 ve 6-4'luk setlerle 2-1 mağlup etmeyi başardı ve seriyi 1-1'e taşıdı.


İki takım da galibi belirlemek için duble maçına çıktı.


Veronika Kudermetova-Margarita Gasparyan'dan oluşan Rusya milli takımı, İspanyol Olga Saez-Andrea Lazaro çiftini, duble serisinde 6-3 ve 6-4'luk setlerle yenerek turnuvanın birincisi oldu. İspanya ise turnuvanın ikinciliğini elde etti.


Eleme turunda ilk 2 sırayı alan Rusya ve İspanya milli takımları, 6-8 Ağustos 2012 tarihinde Fransa'da yapılacak final grubu müsabakalarına katılacak.


Türk milli takımı 3. oldu


Türk Milli Takımı turnuvada üçüncülük karşılaşmasına çıktı. Tek bayanlar ilk maçında milli takımı sporcusu Sultan Gönen, Ukraynalı Valeriya Strakhova'ya 7-5, 6-1'lik setlerle yenildi ve Ukrayna seride 1-0 öne geçti.


İkinci maçta Türkiye Milli Takımı'ndan Seda Arantekin, rakibi Anastasia Stestakova'yı 6-3 ve 6-4'lik skorla yendi ve seride 1-1 eşitliği sağlayarak karşılaşmayı duble maçına taşıdı.


Çift bayanlar müsabakasında Seda Arantekin-Başak Eraydın'dan oluşan Türk Milli Takımı, Anastasia Stestakova-Valeriya Strakhova'dan oluşan Ukrayna milli takımını 6-3, 6-0'lık setlerle yenerek seride 2-1 kazandı. Bu sonuçla Türkiye, turnuvada üçüncülüğü elde etti.

12 yıl önce