|

Türk tipi bir sonuç oldu

Milli Takımlar Teknik Direktörü Hiddink maç sonrası, “Eğer kolay yoldan yapmak varsa neden yapalım ki? Zor yoldan yaparız biz” dedi, Ekim ayında oynanacak maçlarda işi bitirmeleri gerektiğini belirtti

00:00 - 7/09/2011 Çarşamba
Güncelleme: 02:33 - 7/09/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Türk tipi bir sonuç oldu
Türk tipi bir sonuç oldu

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Avusturya maçını değerlendirirken, "Türk tipi bir sonuç oldu" dedi. Son iki maçta penaltı kaçırdıklarını ancak karşılaşmaları kaybetmediklerini belirten Hollandalı teknik adam, "Türk tipi bir sonuç oldu. Eğer kolay yoldan yapmak varsa neden yapalım ki? Zor yoldan yaparız biz. Burak'ın bir öneki maçtan kötü bir deneyimi olmuştu. Arda sorumluluğu alacaktı öyle oldu. Ama dediğim gibi zor yolu seçtik. Zinde bir rakibe karşı oynadık. Ligleri devam ediyor. Bizim ligimiz ise henüz başlamadı. Oyuncularımız maç kondisyonunu yakalayamadı. İyi bir sonuç var bence. İkinci yarı rakibe pozisyon vermediler" dedi. Karşılaşmada son dakikaya kadar neden oyuncu değiştirmediğiyle ilgili bir soruya Hiddink, "Yekta'yı sakat ve cezalıların çokluğundan kadroya dahil ettik. İyi performans sergilediğini düşünüyorum. Oyuncular şablona uygun hareket etti o nedenle değişiklik düşünmedim" diye konuştu. Son vuruşları ve son pasları yapamadıklarını kaydeden Hiddink, "Oyuncuları ceza sahası civarında veya içeri girdiğimizde heyecan kaplıyor. Son vuruşları veya pasları yapamıyorlar. Alınan sonuçlarla ikinciliği koruyoruz. Ekim ayında oynanacak maçlarda işi bitirmeliyiz" ifadelerini kullandı.


Bakü'den beklenen müjde gelmedi

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Türkiye'nin bulunduğu A Grubu'ndaki diğer maçta Azerbaycan, Kazakistan'ı kendi sahasında 3-2 yendi. Azerbaycan'ın gollerini Aliyev, Şükürov ve Cavadov kaydetti. Kazakistan adına Ostapenko ve Yevstingeyev'in golleri puan için yetmedi. Kazakistan'ın grupta son sıraya demirlemesi en iyi ikinciler sıralamasında Milli Takımın aleyhine bir sonuç doğurdu. Kazaklar son sırada yer alırsa Türiye'nin hesaplamada 6 puanı dikkate alınmayacak.


13 yıl önce