|

Türkiye CENK'e hazır

EURO 2016 hazırlıkları çerçevesinde İsveç’le karşılaşan Türkiye, finallerde boy gösterecek rakibini Cenk Tosun’un 2 golüyle mağlup etti. Yenilmezlik serisini 12 maça taşıyan ay-yıldızlılar, 2015’teki müthiş çıkışını 2016’da da sürdürdü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/03/2016 Cuma
Güncelleme: 03:29 - 25/03/2016 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) hazırlıkları kapsamında İsveç ile Antalya'da oynadığı özel maçı 2-1 kazanarak yenilmezlik serisini sürdürdü.



21. dakikada soldan Erkan Zengin'in ortasında Berg'in indirdiği topa Guidetti'nin müthiş rövaşata vuruşunda, kaleci Volkan Babacan direğin dibinden topu iki hamlede kontrol etti. 24'te Arda Turan'ın pasında Cenk Tosun'un şutu defanstan serekek kalecide kaldı. 32. dakikada Selçuk İnan'ın pasında Ozan Tufan'ın kafa pasıyla ceza sahasına giren Cenk Tosun, kalecinin sağından topu ağlara gönderndi: 1-0. 43'te Guidetti'nin şutu Volkan Babacan'dan dönerken, 45'te Kallström'ün sert şutu ise kalecimizde kaldı. 50. dakikada Caner'in soldan ortasında defansın uzaklaştıramadığı topa Volkan Şen'in vuruşu kalecide kaldı. 59'da Larsson'un kornerinde Granqvist topu kafayla arkadaşlarına aktarmak isterken kaleci Volkan araya girdi. 74. dakikada Larsson'un kullandığı serbest vuruşta Kujovic'in arka direğe ortasında Granqvist topu kafayla ağlara göndererek beraberliği sağladı: 1-1. 81. dakikada Selçuk'un kullandığı kornerde defansın arasından sıyrılan Cenk Tosun güzel bir kafa vuruşuyla Türkiye'ye galibiyeti getirdi: 2-1.





Milli Takım olgusu yerleşti Bu durum beni mutlu ediyor


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, ay-yıldızlı ekibimizin, kazandığı İsveç maçında ortaya koyduğu futboldan memnun olduğunu söyledi ve “Ülkede bir Milli Takım olgusu yerleşti” dedi.



Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takımı'nın İsveç karşısında ortaya koyduğu futboldan memnun olduğunu söyledi. “Oyuncularımızın isteği, anlayışımıza uyma görüntüleri beni mutlu ediyor” ifadesini kullanan tecrübeli teknik adam, “Futbolcularımızı tebrik ediyorum. Bir Milli Takım olgusu ülkede yerleşti. Bu da beni sevindiriyor. Hazırlık maçı da olsa ciddi bir prova oldu. Oyuncularımızın isteği, anlayışımıza uyma görüntüleri beni mutlu ediyor. Oyunun genelinde düşüncelerimizi uyguladık” değerlendirmesinde bulundu. Oyunda zaman zaman kopukluklar olabildiğine dikkat çeken Fatih Terim, “Sonuç olarak kazanmak önemli bir şey. Eksiğimiz-fazlamız hep beraber maçtan sonra analiz edeceğimiz konular. Oynuyoruz, oynadığımızdan zevk alıyoruz. Zaman zaman baskımız var, kaptırdığımız anda pres yapıyoruz. Orijinal stopersiz oynuyoruz. Ama Hakan Balta da Mehmet Topal da bu bölgede iyi oynuyor. Ahmet Çalık ve Çağlar da yavaş yavaş hazırlanacak. Sonuçtan herkes gibi ben de memnunum. 12 maç kaybetmemek önemli bir şey” diye konuştu.



32 bin taraftar tek yürek




2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) hazırlıklarını sürdüren Türkiye ile İsveç arasında oynanan özel maç öncesi stadın dışı ve içi Türk bayrakları ile süslendi, tribünlerdeki koltuklara toplam 32 bin 500 Türk bayrağı bırakıldı. Maç öncesi stat çevresinde ve içerisinde geniş güvenlik önlemleri alındı ve stada giden yollarda refüjler, yaya trafiğine kapatıldı. Türk taraftarların tamamen doldurduğu stadın hoparlöründen karşılaşma öncesinde mehter marşı ve "Memleketim" şarkısı çalındı. Tribünlere dağıtılan 32 bin 500 Türk bayrağını aynı anda sallayan taraftarlar, "Her Türk Asker Doğar", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" şeklinde tezahürat yaptı. Türkiye ile İsveç milli takımları arasındaki hazırlık maçının biletleri günler önce tükendi. 18 yıl aradan sonra Antalya'da maça çıkan A Milli Futbol Takımı'na büyük ilgi gösteren sporseverler, biletleri tamamen bitirdi ve tribünler tıklım tıklım doldu.



262 Suriyeli tribünde Arda'dan büyük jest


Türkiye ile İsveç arasında oynanan maçı Gaziantep'ten getirilen Suriyeliler tribünden izledi. Arda maç öncesi mültecileri selamladı; tribüne çıkıp hatıra fotoğrafı çektirdi.





Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği organizasyonla Gaziantep'ten aralarında çocukların da bulunduğu 262 Suriyeli sığınmacı dün Antalya'ya getirildi ve Türkiye ile İsveç arasında oynanan maçını izledi. İl merkezindeki bir otelde misafir edilen sığınmacılara Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Kadir Kardaş tarafından çeşitli hediyeler dağıtıldı. Karşılaşma öncesinde ısınmak için sahaya çıkan A Milli Takım Kaptanı Arda Turan, Gaziantep'ten maç izlemek için gelen Suriyeli sığınmacıların bulunduğu tribüne çıkarak taraftarlarla selamlaştı. Arda mültecilerle birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi. Türkiye ve İsveç Milli Takımı oyuncuları da 22 Suriyeli çocukla birlikte karşılaşmaya sahaya çıktı.







A Milli Takımı oyuncuları üzerinde "Vatan Bölünmez" yazılı pankart taşıdı. Seramoni sırasında takımların önünde üzerinde Türkçe ve İngilizce olarak "Teröre karşı bir arada" yazan pankart yer aldı.



Hakan sakatlandı






Türkiye'nin İsveç ile oynadığı hazırlık maçının 37. dakikasında Marcus Berg ile ikili mücadeleye giren Hakan Balta talihsiz bir sakatlık yaşadı. Berg'in ayağının üzerine düşmesinin ardından bileği burkulan tecrübeli futbolcu, acı içinde yerde kaldı. Sağlık ekiplerinin kontrollerinin ardından oyuna devam edemeyeceği belirtilen Hakan Balta, sedye ile sahayı terk etmek zorunda kaldı. Hakan Balta'nın yerine Ahmet Çalık oyuna dahil oldu. Yıldız futbolcunun son durumu hakkında açıklama yapılmadı.



Burak Yılmaz kamptan ayrıldı


Milli Takım ile birlikte Antalya'da bulunan Burak Yılmaz, maç öncesi kamptan ayrıldı. Sakatlığı bulunmasına rağmen, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in takımla birlikte olması için kampa davet ettiği Burak, tecrübeli teknik adamdan izin alarak dünkü maç öncesi Antalya'dan ayrıldı. Devre arasında Çin'in Beijing Guoan takımına transfer olan Burak, eşi İstem ve kızı Nazlı ile birlikte Çin'e gidecek. Fatih Terim, Burak gibi sakatlıkları bulunan Onur Kıvrak ve Serdar Aziz'i de A Milli Takım'a almıştı.



EURO 2016 yapılacak


Fransa Başbakanı Manuel Valls, ev sahibi oldukları ve 10 Haziran'da başlayacak Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2016) terör tehdidine rağmen yapılacağını söyledi. Brüksel'de yaşanan saldırılarla Avrupa'daki terör tehdidinin artmasının ardından şampiyonayla ilgili şüphelerin yeniden gündeme geldiğini belirten Valls, “EURO 2016 yapılacak. Böyle büyük spor organizasyonları ve kültürel etkinlikler, terörden korkmadığımızın ve ona karşı boyun eğmediğimizin göstergesi olacak” ifadelerini kullandı.





#2016 Avrupa Futbol Şampiyonası
#milli takım
#Fatih Terim
8 yıl önce