|

'Türkiye futbolcu mezarlığı olacak'

PTT 1. Lig takımlarından Adana Demirspor'un Sportif Direktörü Samet Aybaba, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) düzenlemesiyle takımların 14 yabancı oyuncu transfer etmesinin pek işe yaramayacağını belirterek, “Türkiye futbolcu mezarlığına dönecek, göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
16:54 - 24/02/2015 Salı
Güncelleme: 14:58 - 24/02/2015 Salı
IHA

Seyhan Rotary Kulübü’nün düzenlediği toplantıya konuşmacı olarak katılan mavi-lacivertli kulübün sportif direktörü Aybaba, 14 yabancı, 14 yerli oyuncu transferi düzenlemesini eleştirdi. Aybaba, “3 tanesini yapabildik mi? Yapamayız. 5+3 gene yapamıyoruz. 14 hiç yapamayacağız çünkü bu işin içinde bir menajerlik sistemi var. Onların direk ilişkide olduğu başkanları var, kötü niyet olmasa bile onlar yönlendiriyorlar. Türkiye bir futbolcu mezarlığına dönecek, göreceksiniz. Ve Avrupa’da, FIFA ve UEFA’da en çok dosyası olan biziz. Dosyalar sığmayacak, göreceksiniz. Futbolcuyu alacağız, olmayacak geri göndereceğiz, yenisini alacağız, hepsi maliyet. Beşiktaş’ın 1 katrilyon, Galatasaray’ın 800 milyon TL borcu var diyorlar. Bu bütçelerden sorumlu olmayan insanın harcaması çok kolaydır. Bu işi yöneten arkadaşlar da sorumlu olsun, kendi parası gibi düşünsün. ‘Borç ne kadar artarsa umurumda değil yeni gelen ödesin’ derseniz kulüplerin de inanılmaz artan borçları olur” dedi.


Adana Demirspor’un menfaatleri için teknik adamlığının dışında bir görev alarak katkı sağlamaya çalıştığının altını çizen Samet Aybaba, “Hüseyin Sözlü başkanımızla birlikte kentimizin sportif faaliyetlerinin gelişmesi açısından saha projelerimiz de var. Bunları hayata geçireceğiz. Yoğun bir program içerisindeyiz” diye konuştu. 

#Adana Demirspor
#Samet Aybaba
#Yabancı Kontenjanı
#Sınırsız Yabancı
9 yıl önce