|

Türkiye Hırvatistan'da güreşte rekor kırdı

Avrupa Güreş Şampiyonası erkekler grekoromen stil 82 kiloda mücadele eden sporcumuz, finalde Yaroslav Filchakov'u yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Türkiye 18 madalya ile turnuvayı tamamladı ve rekor kırdı.

Yeni Şafak
20:36 - 23/04/2023 Pazar
Güncelleme: 21:12 - 23/04/2023 Pazar
Yeni Şafak
Burhan Akbudak
Burhan Akbudak

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası grekoromen stil 82 kiloda Burhan Akbudak, finalde Ukraynalı Yaroslav Filchakov’u 3-3’lük skorla mağlup ederek ilk kez Avrupa şampiyonu oldu.

Hırvatistan’da devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası’nda bir altın madalya da Burhan Akbudak’tan geldi. Şampiyonaya 1/8 turundan başlayan Burhan Akbudak, Sırp rakibi Branko Kovacevic’i 9-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Burhan Akbudak, Alman Roland Schwarz ile karşılaştı. Burhan, Alman rakibini de aynı skorla 9-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Yarı final müsabakasında Azerbaycanlı Rafig Huseynov ile karşılaşan Burhan Akbudak, rakibini 5-1 mağlup ederek finale yükseldi.

Final müsabakasında Burhan, Ukraynalı Yaroslav Filchakov’u 3-3’lük skorla mağlup ederek ilk kez Avrupa şampiyonluğunu elde etti.


#Türkiye
#Burhan Akbudak
#Güreş
1 yıl önce