|

Türkiye kazanabilir

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, Türkiye'nin finallerde sürpriz yapabileceğini belirterek, “Şampiyonaya zor katıldılar fakat sonunda etkili olabilirler. Slovakya ve Çek Cumhuriyeti de sürpriz yapabilir. Bunu asla bilemezsiniz” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 02:46 - 9/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'ın teknik direktörü Arsene Wenger, Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2016) son anda katılmasına karşın sürpriz yapabileceğini söyledi. Fransız teknik adam, ülkesinde 10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek EURO 2016'yı Londra ekibinin internet sitesinde değerlendirdi. Fransa'nın ev sahipliği yapması nedeniyle ilk kez büyük bir organizasyonu çok fazla seyahat etmeden takip edeceğini belirten 66 yaşındaki Wenger, şampiyonada sürpriz yapabilecek takımlar arasında Türkiye'yi de saydı. Brezilya'da düzenlenen son Dünya Kupası'nı kazanan Almanya'nın elemelerde biraz zorlandığını belirten deneyimli teknik adam, "Sürpriz takım Türkiye olabilir. Şampiyonaya zor katıldılar fakat sonunda etkili olabilirler. Slovakya ve Çek Cumhuriyeti de sürpriz yapabilir, bunu asla bilemezsiniz. Hiç kimsenin konuşmadığı bir takım var; o da Hırvatistan. Kovacic, Rakitic, Modric, Lovren, Vrsaljko, Srna gibi oyuncuları var. İsimlere baktığınız zaman neden onlar favori olmasın?” ifadelerini kullandı.



Şampiyonayı kazanacak takımı öngörmenin zor olduğunu dile getiren Wenger, “İspanya daha önce favoriydi, ancak son Dünya Kupası'nda tatmin edici değildi. Önceki seviyelerine çıkabilecekler mi? Genç ve yetenekli futbolculara sahip İngiltere ve Fransa var. Kimin form ve doğru dengeyi yakalayacağını görmek ilginç olacak” değerlendirmesinde bulundu. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası yarın oynanacak Fransa-Romanya açılış maçıyla başlayacak.



Türkiye en genç 5. takım


UEFA'nın paylaştığı istatistiklerde yaş ortalaması 26.3 olan Türkiye, 1.81'le boyda en kısa , 74.3 kilo ile de turnuvaya katılan takımlar içinde en hafifi oldu.



A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2016) mücadele edecek ekipler arasında en genç 5. takım oldu. Takımların yaş istatistiklerini paylaşan UEFA'nın listesinde Türkiye 26.3 yaş ortalamasıyla en genç 5. takım oldu. İlk sırada 25.3 ortalama ile İngiltere bulunurken, ikinci sırada 25.4 yaş ortalamasına sahip Almanya yer aldı. EURO 2016'nın en yaşlı takımı ise 30 yaş üzeri 11 futbolcusu bulunan ve 29.3 yaş ortalamasına sahip İrlanda Cumhuriyeti oldu. Bu kategoride ise İrlanda'nın ardından sırasıyla Rusya ve Çek Cumhuriyeti geliyor. Turnuvanın en genç oyuncusu unvanını ise İngiliz forvet Marcus Rashford (31.10.1997) aldı. İkinci sırada Portekiz'in Bayern Münih'li futbolcusu Renato Sanches (18.08.1997) yer alırken, Borussia Dortmund'a imza atan ay-yıldızlı oyuncu Emre Mor (24.07.1997) ise n genç üçüncü isim oldu. EURO 2016'da mücadele edecek en yaşlı isim ise Macar Milli Takımı'nın 40 yaşındaki kalecisi Gabor Kiraly.







Turnuvanın en uzun takımı 1.86'lık ortalama ile İsveç olurken, 1.80 ortalamaya sahip İspanya ve 1.81'lik ortalaması bulunan Türkiye en kısa takımlar oldu. Almanya 80.3 kiloluk ortalama ile EURO 2016'nın en ağır takımı olarak kayıtlara geçerken, A Milli Takım ise 74.3 ortalama ile turnuvanın en hafif takımı oldu.



Fatih Terim 11'ini belirledi


Türkiye, EURO 2016 hazırlıklarını Fransa'da sürdürüyor. Taktik ağırlıklı çalışmaların yapıldığı antrenmanda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, hazırlık maçlarındaki ilk 11'ni bozmuyor. Tecrübeli teknik adam, kalede Volkan, savunmada Gökhan, Mehmet, Hakan Balta, Caner, orta sahada Selçuk, Ozan, hücumda ise Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan, Arda ve Burak'a as takımda şans verdi. Ardından Oğuzhan-Emre Mor, Burak-Cenk değişiklikleri yapıyor. Antrenmanı sık sık keserek pozisyon hataları üzerinde duran deneyimli çalıştırıcı, oyuncularından hücum ve savunmada dengeli ama hızlı olmalarını istiyor.





#Arsene Wenger
#Avrupa Futbol Şampiyonası
8 yıl önce