|

Türkiye Kupası nefes kesti

Masa Tenisi 2016-2017 sezonu Ziraat Sigorta Türkiye Kupası, takım karşılaşmalarının ardından ferdi finalleriyle sona erdi.

Yeni Şafak
21:28 - 5/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 21:35 - 5/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye Kupası nefesleri kesti
Türkiye Kupası nefesleri kesti

Tek Erkekler, Tek Bayanlar yarı final ve final maçlarıyla, Çift Erkekler, Çift Bayanlar finalleri ile ödül töreni Sportstv´den Canlı olarak yayınlandı. İstanbul’da İBB Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksinde yapılan ferdi karşılaşmalara bayanlarda 69, erkeklerde 100 olmak üzere toplam 169 sporcu katıldı. Tek Erkeklerde Gençay Menge, Tek Bayanlarda Sibel Remzi, Çift Erkeklerde İbrahim Gündüz/Ziver Gündüz çifti ve Çift Bayanlarda Sibel Remzi/İpek Karahan ikilisi Ziraat Sigorta Türkiye Kupası Şampiyonu oldular. Özellikle yarı final ve final karşılaşmaları büyük çekişme içerisinde geçerken, final karşılaşmaları izleyenlere unutulmaz bir masa tenisi ziyafeti yaşattı.

MENGE BEŞİNCİ ŞAMPİYONLUĞUNU KAZANDI

Tek Erkeklerde geçen yılın finalisti Talha Yiğenler ile, geçen yılın dördüncüsü Gençay Menge finalde karşılaştılar. Gençay Menge finale gelinceye kadar Oğuzhan Öner’i 3-1, Tugay Yılmaz’ı 3-0, Zihni Batuhan Şahin’i ve Özgün Öztürk’ü aynı sonuçla 4-1 mağlup etti. Talha Yiğenler ise finale gelinceye kadar Cemal Kara ve Afşin Gül’ü aynı skorla 3-0, Ziver Gündüz’ü 4-2, Batuhan Ulucak’ı 2-0 geriye düştüğü maçta 4-3 mağlup etti. Geçen yıl Türkiye Kupası yarı finalinde karşılaşan ve o maçın rövanşı niteliğini taşıyan Tek Erkekler finalinde Talha Yiğenler’i 6-11, 11-6, 11-7, 11-6 ve 11-9’luk setlerden sonra 4-1 mağlup eden Gençay Menge, hem geçen yıl 3-0 öndeyken 4-3 kaybettiği yarı finalin rövanşını aldı, hem de 2013-2014 sezonundan sonra bir kez daha Türkiye Şampiyonluğuna ulaştı. Türk A milli takım sporcusu Gençay Menge, bu başarısıyla kariyerindeki 6. Türkiye Şampiyonası finalini oynarken, toplamda 5.şampiyonluğunu elde etti. Son iki yılın Türkiye Gençler Şampiyonu Talha Yiğenler geçen yıl olduğu gibi bu yılda ikincilikle yetinirken, Özgün Öztürk’ü 4-1 mağlup eden Batuhan Ulucak üçüncü sırayı aldı. Geçen yılın Türkiye Şampiyonu İbrahim Gündüz ise Özgün Öztürk’e 4-3 yenilerek Türkiye Kupası’na çeyrek finalde veda etti.


SİBEL REMZİ ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ KEZ

Tek Bayanlarda geçen yılın şampiyonu Milli sporcu Sibel Remzi ile bu yılın Yıldızlar Türkiye Şampiyonu Özge Yılmaz finalde karşı karşıya geldiler. Sibel Remzi finale gelinceye kadar Bilge Yılmaz, Jale Can ve Ece Haraç’ı aynı sonuçla 3-0, Gülpembe Özkaya’yı ise 4-1 mağlup etti. Özge Yılmaz ise finale gelinceye kadar Gamze Çotra ve Betül Töz’ü aynı sonuçla 3-1, İpek Karahan ve bu yılın Gençler Türkiye Şampiyonu Simay Kulakçeken’i aynı skorla 4-2 yendi. Tek Bayanlar finalinde Özge Yılmaz’ı 11-7, 11-6, 11-5 ve 11-9’luk setlerden sonra 4-0 mağlup eden Sibel Remzi üst üste üçüncü kez Türkiye Şampiyonu oldu. Sibel Remzi, Almanya Bayanlar 1.Ligi Bundesliga ekiplerinden SV DJK Kolbermoor forması giyiyor. Geçen yılın finalisti Gülpembe Özkaya’yı 4-0 yenen Simay Kulakçeken ise üçüncülüğü elde etti.


GÜNDÜZ KARDEŞLER UNVANLARINI KORUDU

Çift Erkeklerde geçen yılın finalistlerini bir araya getiren final maçında İbrahim Gündüz/Ziver Gündüz çiftiyle, Talha Yiğenler/Zihni Batuhan Şahin ikilisi karşı karşıya geldi. Geçen yılın Çift Erkekler şampiyonları İbrahim Gündüz/Ziver Gündüz çifti finale gelinceye kadar Enes Avcı/Berkay Karatoprak’ı 3-1, Berkay Hocaoğlu/Merter Güvenç ve Umut Emre Başsan’ı aynı sonuçla 3-0, Kürşat Çağlayan/Hasan Doğan’ı 3-1 mağlup etti. Geçen yılın Çift Erkekler finalistleri Talha Yiğenler/Zihni Batuhan Şahin ikilisi ise finale gelinceye kadar Kadri Ertaç/Emirhan Kelleci, Emir Baha Sönmez Serdar Gözübüyük/Özgün Öztürk ikilsini /Efe Hacıoğlu ve Halil Hacı/Safa Avcı çiftlerini aynı sonuçla 3-0, Ali 3-2 yendi. Çift Erkekler finalinde Talha Yiğenler/Zihni Batuhan Şahin’i 3-0 yenen İbrahim Gündüz/Ziver Gündüz çifti üst üste ikinci defa Çiftler Türkiye Şampiyonluğunu elde etti. Serdar Gözübüyük/Özgün Öztürk ikilsi üçüncü, Kürşat Çağlayan/Hasan Doğan ikilisi dördüncü sırayı aldı.


BAYAN FİNALİNDE DÖRT ADANALI

Çift Bayanlarda Sibel Remzi/İpek Karahan ikilisi ile Aybüke Öner/Fatma Aykutluğ çifti finalde karşı karşıya geldiler. Sibel Remzi/İpek Karahan finale gelinceye kadar Nursema Çoklar/Yasemin Dönmez, Fatma Çelikbilek/Pınar Ünalçin, Betül Kahraman/Özge Yılmaz ve Gülpembe Özkaya/Simay Kulakçeken çiftlerini aynı sonuçla 3-0 mağlup etti. Aybüke Öner/Fatma Aykutluğ çifti ise finale gelinceye kadar Gamze Çotra/Zeynep Karaca’yı 3-1, Kadriye Sarı/Burçin Mermer, Beyzanur Yıldırım/Zeynep Dursun çiftlerini aynı skorla 3-0, Ece Haraç/Aybala Koçal ikilisini ise 3-1 yendi. Çift Bayanlar finalinde Aybüke Öner/Fatma Aykutluğ çiftini 3-0 mağlup eden Sibel Remzi/İpek Karahan Çiftler Türkiye Şampiyonluğunu elde etti. Sibel remzi geçen yıl da Merve Nur Öztürk ile birlikte Çiftler Türkiye Şampiyonluğunu kazanmıştı. Gülpembe Özkaya/Simay Kulakçeken çifti üçüncü, Ece Haraç/Aybala Koçal ikilisi ise dördüncü oldu.

İLK KEZ BAŞARI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından ilk kez sporculara Başarı Ödülleri verildi. Dereceye girenler arasında 3.ve 4.olan sporculara 1.000 TL, ikinciliği elde eden sporculara 2.000 TL, Türkiye Şampiyonu olan sporculara ise 4.000 TL para ödülü ile birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Dereceye giren sporculara kupa, madalya ve başarı ödüllerini Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç, Başkan vekili Fatih Karaca, Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, Ziraat Sigorta Genel Müdürü Emin Çubukçu, Ziraat Sigorta Pazarlama Direktörü Kürşat Koz, TMTF Yönetim Kurulu üyeleri Savaş Ertufan, Başol Haraç, Süleyman Gündüz, Tahsin Ergül ve Murat Yılmazer takdim ettiler.


#Masa tenisi
#Ziraat Sigorta Türkiye Kupası
#Adana
#Final
#Yarı final
7 yıl önce