|

Türkiye Kupası'ndan elenen Trabzonspor'da 'istifa' kararı

Trabzonspor'da Abdullah Avcı sonrasında teknik direktörlük görevini üstlenen Orhan Ak, kupaya veda ettikleri maçtan sonra istifa kararı aldı.

22:53 - 4/04/2023 Salı
Güncelleme: 23:43 - 4/04/2023 Salı
Yeni Şafak
Orhan Ak - Trabzonspor
Orhan Ak - Trabzonspor

Ziraat Türkiye Kupası'nın çeyrek finalinde MKE Ankaragücü’ne konuk olan Trabzonspor, sahadan 3-1’lik skorla mağlup ayrılarak kupaya veda etti. Abdullah Avcı’nın istifasından sonra, Ertuğrul Doğan yönetiminin sezon sonuna kadar anlaşma sağladığı teknik direktör Orhan Ak, maç bitiminde Asbaşkan Zeyyat Kafkas’a istifasını sundu. Orhan Ak istifası sonrasında soyunma odasına girerek futbolcularla vedalaştı. Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulunun, Ak’ın istifasını kabul edeceği öğrenildi.

Mücadele sonrasında oyuncularıyla vedalaşan Ak şunları söyledi;

“Kalırken de açıkçası çok gönlüm sinerek kalmadım burada; üç haftada. Çünkü, Abdullah Hoca istifa ettiği zaman, Başkana da söyledim; ’Beraber geldik, beraber gideriz’. Burada 2 buçuk senedir bir aile olduğumuz için rica ettiler. Daha uzun süreli bir teklifte de bulundular. Ama buranın sürdürülebilir bir şey olmadığını, haftalık bakılması gerektiğini söyledim. Ama bana çok inandılar. İçlerinden biri olarak ben de oyunculara yardımcı olmak istedim. Çünkü kulübün yaşadığı maddi, dönemsel bir durumu vardı. Ben de elimden geldiği kadar, bu görevden kaçmak istemedim. Zor olacağını biliyorum. Trabzonspor’u aile gibi görmemiz, 2,5 senedir yaşadıklarımız. Trabzonspor 2,5 senede bize çok şey kazandırdı; burada kalmamı sağladı. Ama gelinen nokta, özellikle mental olarak takımda o sorunu çözemedik. Onun için bu saatten sonra içeriden benim bile kalmamın doğru olacağını düşünmediğim için hem takıma hem kulübe zarar vereceğini düşündüğüm için oyuncularımla vedalaştım”


#Trabzonspor
#Orhan Ak
#Ankaragücü
1 yıl önce