|

Türkiye sutopunda iddialı

Türkiye Sutopu Federasyonu Başkanı Vedat Akgün, "Akdeniz Oyunları'da alacağımız 4 ya da 5'incilik bizim için iyi bir sonuç olacak" dedi.

Aa
00:00 - 14/06/2013 vendredi
Güncelleme: 11:31 - 14/06/2013 vendredi
Yeni Şafak
Türkiye sutopunda iddialı
Türkiye sutopunda iddialı

Akgün, 20-30 Haziran'da Mersin'de yapılacak 17. Akdeniz Oyunları hazırlıklarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "Türkiye'de sutopunun hakettiği noktaya gelmesi için çok çalışıyoruz" diye konuştu.

Akdeniz Oyunları'na 18 sporcu ile katılacaklarını kaydeden Akgün, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin dışında, İspanya, Yunanistan, İtalya, Hırvatistan, Fransa ve Sırbistan yer alıyor. Bu takımlar Avrupa'nın en iddialı ekipleri. Oyunlarda alacağımız 4 veya 5'incilik bizim için iyi bir sonuç olacak."

"Hocamıza güvenimiz tam"

Milli takımın başında yer alan tecrübeli antrenör Hırvat Dragan Matutinovic'e güvendiklerini ifade eden Akgün, "Akdeniz Oyunları, hocamızın milli takım ile katılacağı ilk organizasyon olacak. İspanya'yı 6 yıl çalıştıran ve o takımla olimpiyat ikincisi olan Matutinovic ile uzun dönemler çalışacağız ve tüm altyapıyı ona emanet edeceğiz" şeklinde konuştu.

Akgün, Türkiye'de sutopu sporunun hakettiği noktaya henüz gelmediğini ve daha büyük başarılara ulaşmak için hem federasyon hem de sporcular olarak çalışmalarının büyük bir özveriyle devam ettiğini sözlerine ekledi.

Akdeniz Oyunları'nda iki grupta yapılacak sutopu maçlarında A grubunda Yunanistan, İtalya, Fransa ve Sırbistan, B Grubu'nda ise Türkiye, İspanya ve Hırvatistan karşılaşacak.

Antrenör Matutinovic ve Hakan Şahbaz yönetimindeki Akdeniz Oyunları'na katılacak kafilede yer alan milli sporcular ise şöyle:

Osman Selim Gülenç, Alican Çağatay, Ümit Sezgi Pişkin, Arslan Sutalo, Mihajlo Korolija, Atakan Destici, Mert Gün, Yiğithan Hantal, Nadir Sönmez, Yağız Atakan Gedik, Fatih Hakan Hatipoğlu, Berk Gezek, Engin Ege Çolak, Mehmet Akif Topaloğlu, Berk Bıyık.

il y a 11 ans