|

Türkiye Taekwondo birincisi BİRİKİM OKULLARI’ndan

Milli Eğitim Bakanlığının, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte düzenlemiş olduğu okullar arası Taekwondo turnuvasında Birikim Okulları Güneşli şubesinden 8.sınıf öğrencisi Mustafa Emre Teke, İstanbul birinciliğinden sonra, İzmitte düzenlenen bölge turnuvasında çekişmeli ve heyecanlı müsabakaların ardından ikinci olarak tamamlayarak, 49 kiloda Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Yeni Şafak ve
16:02 - 21/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:32 - 18/05/2016 Çarşamba
Diğer

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 7-8 Nisan 2016 tarihleri arasında Eskişehir'in Porsuk Kapalı Spor salonunda düzenlediği ve Türkiye'deki her okulun en başarılı dört öğrencisinin katıldığı yarışmada, Birikim Okulları öğrencisi Mustafa Emre Teke 49 kiloda Türkiye birincisi oldu.



2002 doğumlu olan Teke daha önce de, Taekwondo'da iki defa üst üstte Yıldızlar da Türkiye Şampiyonu olmayı başarmıştı. Bu başarılardan sonra Avrupa şampiyonasına katılan Teke Erkekler 45 kiloda ilk turda Finlandiya'dan Oskari Vinanen'i 14-2 teknik üstünlükle, ikinci turda İtalya'dan Nicolas Legari'yi 5-1, çeyrek finalde Romanya'dan Mihai Comnea'yı teknik üstünlükle 13-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde Moldova'dan Anton Zaharov'u 10-9'luk skorla geçen milli sporcu, finale yükselmişti. Finalde Rusya'dan Denis Lantratov'u 11-7 mağlup ederekAvrupa Şampiyonu olmuştu.





#eğitim
#spor
#Taekwondo
8 yıl önce