|

Türkiye’de krizin olmadığını dünyaya haykıracağız

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, “Türk sporunun ve Türk gençliğinin organizasyon gücünü ve Türkiye’de sosyal, siyasal ve ekonomik anlamda bir krizin olmadığını burdan 80 ülkeye canlı, 180 ülkeye de banttan haykıracağız” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 2/09/2018 Pazar
Güncelleme: 04:53 - 2/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Uçar, dünyanın en büyük 10 spor organizasyonundan biri olan şampiyonayı, sporseverlerle buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.
Uçar, dünyanın en büyük 10 spor organizasyonundan biri olan şampiyonayı, sporseverlerle buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, “Türk sporunun ve Türk gençliğinin organizasyon gücünü ve Türkiye’de sosyal, siyasal ve ekonomik anlamda bir krizin olmadığını burdan 80 ülkeye canlı, 180 ülkeye de banttan haykıracağız.” dedi. Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonunun iş birliğinde düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası’nda açıklamalarda bulunan başkan Uçar, dünyanın en büyük 10 spor organizasyonundan biri olan şampiyonayı, sporseverlerle buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Bugün yapılacak yarışta 50 bin izleyicinin katılımını beklediklerini ifade eden Uçar, “Uluslararası federasyondan çok başarılı olduğumuza dair teşekkürler almaya devam ediyoruz. Umut ediyorum ki bugün Afyonkarahisar ilinin çok değerli sporseverleri ve civar illerden gelecek olan izleyicilerimiz de bizleri yalnız bırakmayacaklardır. Vatandaşlarımız, bu organizasyona, bu heyecana ortak olacaklardır” diye konuştu.

MX2’DE, PAULS JONASS MXGP’DE JEFFERY HERLINGS İLK SIRADA

Öte yandan dün gerçekleştirilen sıralama turlarında MX2 kategorisinde birinci Letonyalı sporcu Pauls Jonass, ikinci İspanya’dan Jorge Prado, üçüncü Danimarkalı Kjer Thomas Olsen oldu. MXGP kategorisinde ise Hollandalı Jeffrey Herlings birinci, Slovenyalı Tim Gajser ikinci, Belçikalı Jeremy Van Horebeek de üçüncü geldi. Şampiyonada sporcular bugün MXGP ve MX2 kategorilerinde mücadele edecek.


Kenan Sofuoğlu: Gurur verici bir organizasyon

Bugün Afyonkarahisar’da yapılacak Dünya Motokros Şampiyonası’nın dünkü sıralama turlarını izlemek için kente gelen AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu, şampiyona öncesi incelemelerde bulundu ve Türkiye için bu şampiyonanın güzel bir tanıtım olduğunu kaydetti. Organizasyonu değerlendiren Sofuoğlu, “Afyon Belediye Başkanı ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı’nı

gelir gelmez tebrik ettim. Burada gerçekten büyük emek verip, böyle bir parkur yapmışlar. Ama tabi ki bu organizasyonun sorumlusuyla konuştuğum zaman da bana Afyon’u ve parkuru böyle güzel anlattıktan sonra gerçekten çok mutlu oldum. Türkiye’yi böyle güzel tanıtmak, Türkiye ile alakalı böyle güzel organizasyonlar yapmak bizleri gururlandırıyor” diye konuştu.

#​Türkiye Motosiklet Federasyonu
#Bekir Yunus Uçar
6 yıl önce