|

Türkiye'nin gitmesini kabullenemiyor!

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off turunda Norveç ile eşleşen Macaristan'ın futbol federasyonu genel sekreteri Marton Vagi, kendileri yerine Türkiye'nin, en iyi 3'üncü kontenjanından finallere katılması nedeniyle hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi.

Yeni Şafak
17:13 - 18/10/2015 Pazar
Güncelleme: 17:47 - 18/10/2015 Pazar
AA

EURO 2016 eleme gruplarını 3. sırada bitirerek Fransa'da düzenlenecek finaller için play-off oynamaya hak kazanan takımlardan Bosna Hersek ve Macaristan milli takımlarının temsilcileri, İsviçre'nin Nyon kentindeki kura çekiminin sonuçlarını değerlendirdi.



Macaristan Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Marton Vagi, Norveç ile eşleşmeleri hakkında "Çok dengeli bir kura oldu. Tüm takımlar zor. Bize Norveç çıktı. İlk maç deplasmanda" dedi.



Vagi, Türkiye'nin son maçta İzlanda'yı mağlup etmesi, Kazakistan'ın da deplasmanda Letonya'yı yenmesiyle Macaristan'ın son anda şampiyonaya direkt katılma şansını yitirmesine ilişkin "Bizim için sürpriz bir sonuçtu. Geleceği düşünmememiz lazım, geçmişte olan geçmişte kaldı" yorumunu yaptı.



"Direkt olarak Avrupa Şampiyonası'na katılamayınca hayal kırıklığına uğradık" diyen Vagi, devamında şu ifadeleri kullandı:


"Şimdi Norveç maçını düşünmemiz lazım. Tarihte Norveç ile maçlar oynadık ve galip gelen taraf bizdik ama bu sefer Norveç takımı daha güçlü. Futbol enteresan bir oyun ve galip geleceğimizi düşünüyorum."



Bosna Hersek'in teknik direktörü, takımına güveniyor

İrlanda Cumhuriyeti ile EURO 2016'ya katılma mücadelesi verecek Bosna Hersek Milli Takımı Teknik Direktörü Mehmed Bazdarevic ise "Grup maçlarında elimizden geleni yaptık. İrlanda'yı da play-off turunda geçeceğimizi düşünüyoruz. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.



12-14 ve 15-17 Kasım tarihlerinde oynanacak EURO 2016 play-off turunda Ukrayna ile Slovenya, İsveç ile Danimarka, Bosna Hersek ile İrlanda Cumhuriyeti ve Norveç ile Macaristan karşılaşacak.

#euro 2016
#türkiye
#Marton Vagi
8 yıl önce