|

Türkiye'nin ilk başörtülü hakemi: Buhra Yurdakul

21 yaşındaki üniversite öğrencisi Yurdakul, "1 yıldır bekliyordum, hayallerim gerçekleşti" dedi. Yurdakul, başarılı yönetimi sürerse il hakemliğine yükselecek

.
00:00 - 11/11/2014 Salı
Güncelleme: 23:39 - 10/11/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye'nin ilk başörtülü hakemi: Buhra Yurdakul
Türkiye'nin ilk başörtülü hakemi: Buhra Yurdakul

FIFA'nın Ekim ayında kadın futbolcu ve hakemlerin başörtüyle maça çıkmasına izin verdiği kararın ardından, Türkiye'de ilk kez bir başörtülü kadın hakem bir maçta görev aldı. Afyonkarahisar'da hafta sonu U-15 Ligi'nde Demirspor'la Sandıklıspor arasında oynanan maçta, Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 3. sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Buhra Yurdakul, başörtüsüyle görev yaptı. Yardımcı hakemlik yapan Yurdakul, Türkiye'de ilk kez başörtüsüyle maç yöneten hakem oldu.

SİYAH BAŞÖRTÜSÜ TAKTI

Uzun kollu hakem forması tercih eden Buhra Yurdakul, siyah hakem formasıyla aynı renk başörtüsü taktı. Şortunun altına yine siyah tayt giyen Yurdakul, pozisyonları dikkatle takip etti.

1 YILDIR BEKLİYORDUM

İlk kez görev aldığı maçın kendisi için önemli bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Buhra Yurdakul, "1 yıldır bekliyordum, sonunda bu kararla sahaya çıkabildim. Çok mutluyum. Hayallerim gerçek oldu" dedi.


9 yıl önce