|

Türkiye'yi seçtim

Sheffield United'da oynarken Ümit Milli Takım'a çağrılan Colin Kazım Richards, “Annem Kıbrıslı, babam Antigualı. Bir hafta sonra İngiltere Milli Takımı'na alacaklardı, kendimi Türk hissettiğim için istemedim. Türkiye'de ilk 5 takım çağırırsa gelirim” dedi.

00:00 - 21/03/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:34 - 21/03/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye'yi seçtim
Türkiye'yi seçtim

Ümit Milli Futbol Takımı'nın, İsviçre ile Antalya'da yapacağı özel maçın kadrosuna alınan Colin Kazım Richards, Ay-yıldızlı formayı giyecek olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Richards, İngiltere Premier Lig takımlarından Sheffield United'ta oynadığını, annesinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, babasının ise Antigualı olduğunu ve kendisini Türk hissettiğini kaydetti. Türkiye'den davet geldiğinde şaşırdığını kaydeden Richards, ''İngiltere Milli Takımı da bir hafta sonra beni davet edecekti. Ayrıca babamın ülkesi Antigua Milli Takımı da beni istiyordu. Fakat ben Türk Milli Takımı'nı seçtim'' diye konuştu. Fazla Türkçe bilmediğine de işaret eden Colin Kazım, ailesinin G.Saraylı olduğunu söyleyip, “Ama Süper Lig'in ilk 5 sırasındaki takımlarda oynayabilirim. G.Saray'a ailemden dolayı sempatim var” dedi.


Biz değil onlar düşünsün

Milli futbolcular Tuncay, Servet, Sabri, Gökhan Ünal ve Orkun, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Yunanistan ve Norveç ile yapacakları maçları kazanırlarsa hedeflerine daha fazla yaklaşacaklarını söyledi. Tuncay, “Kazanmak için sahaya çıkıyoruz, ama kaybedersek de dünyanın sonu değil” derken, Servet, “Maçın deplasmanda olması avnataj. Çünkü dışarıda daha iyiyiz'' dedi. Kaleci Orkun, Volkan'a kaleciler olarak destek vereceklerini söylerken, Sabri ve Gökhan Ünal ise, “Biz değil, onlar bize önlem alsın” diye konuştu. Bu arada daha önce basına kapalı idmanda Gökhan Zan'ın takımdan ayrı çalıştığı açıklanmasına rağmen Servet'in takımla çalıştığını açıklaması şaşkınlıkla karşılandı.


17 yıl önce