|

Türkmenistan Türkiye''yi 21 - 0 mağlup etti

Türkmenistan, 1. Uluslararası Buz Hokeyi Turnuvası''na ev sahipliği yapıyor. Türkiye''yi temsilen turnuvaya katılan U17 Milli takımı, ilk maçında Türkmenistan''ın Galkan takımına 21 - 0''lık skorla mağlup oldu.

Cihan
00:00 - 12/02/2013 Salı
Güncelleme: 10:56 - 12/02/2013 Salı
Yeni Şafak
Türkmenistan Türkiye''yi 21 - 0 mağlup etti
Türkmenistan Türkiye''yi 21 - 0 mağlup etti

Başkent Aşkabat''taki kış oyunları stadyumundaki karşılaşmada, U17 milli takımı ağır bir yenilgi aldı. Türkmenistan İçişleri Bakanlığı''nın takımı Galkan, Türkiye U17 Milli Takımı'nı 20''şer dakikadan oynanan 3 periyot sonucunda 21 - 0 mağlup etti. İlk maçında ağır bir yenilgi alan Türk milliler, vasat bir performans sergiledi.

Türkmenistan, ilk defa uluslararası düzeyde buz hokeyi turnuvası düzenliyor. Turnuvaya, ev sahibi Türkmenistan''dan 2, Rusya''dan 3, Türkiye, Belarus ve Birleşik Arap Emirlikleri''nden birer takım katılıyor. Türkmenistan Devlet Başkanı adına düzenlenen turnuvaya katılan 8 takım iki grupta yarışıyor.

Türkiye U17 Milli Takımı, Türkmenistan''ın Galkan, Rusya''nın Neftyanik ve Khimki takımları ile B Grubu'nda mücadele ediyor. A Grubu'nda ise Türkmenistan''ın Oguzhan, Rusya''nın Serebryanıy Lwi, Belarus''un Raubiçi-96 ve Birleşik Arap Emirlikleri milli takımları yarışıyor.

Turnuvanın ilk gününde Türkmenistan takımları coştu. A Grubu'ndaki karşılaşmalarda, Türkmenlerin Oguzhan takımı, Rusya''nın Serebryanıy Lwi takımını 11 - 7''lik skorla yenerken, Belarus takımı, Birleşik Arap Emirlikleri''ni 20 - 0''lık skorla mağlup etti.

Türk millilerin grubundaki Rusya''nın Neftyanik ile Khimki takımları arasındaki mücadelede, Neftyanik 4 - 3 kazandı.

Bu arada, turnuvanın galibine 20 bin dolar, ikincisine 10 bin dolar ve üçüncü olan takıma da 5 bin dolar para ödülü verilecek.


11 yıl önce