|

Üç sene önce fotoğraf çektirdi yeni geldi

İngiltere Championship Ligi ekibi Hull City ile 3 milyon euro bonservis bedelinde anlaşma sağlayan Bordo-Mavililer, Senegalli forveti yarın Trabzon'a getirecek. Karadeniz ekibi 3 yıl önce bu oyuncu ile anlaşmış, hatta başkan Sadri Şener birlikte fotoğraf çektirmiş ancak transfer gerçekleşmemişti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:02 - 5/08/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Trabzonspor, Başkan Sadri Şener döneminde de kadrosuna katmak istediği Dame N'Doye'nin transferinde mutlu sona ulaştı. Beşiktaş'ın prensip anlaşmasına vardığı ancak Mario Gomez transferi sonrası rafa kaldırdığı Hull Cityl'i forvet, yeni sezonda Trabzonspor forması giyecek. Bordo-mavili kulübün 30 yaşındaki golcünün bonservisi için 3 milyon Euro ödeyeceği ifade edildi. Transferi yürüten sportif direktör Süleyman Hurma, “N'Doye transferi her konuda bitti. Bu transferde sporcuyla özel detayları konuşuyoruz" ifadelerini kulandı. N'Doye'nin yarın Trabzon'a gelerek resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor.



Fotoğraf var imza yok

Trabzonspor'un imza aşamasına getirdiği Senegalli forvet, 3 sezon önce Bordo-Mavililerin kapısından dönmüştü. Danimarka'nın Kopenhag takımının formasını giyen N'Doye ile görüşmelere başlandığını 17 Temmuz 2012'de borsaya bildiren yönetim, daha sonra transferi gerçekleştirememişti. N'Doye ile görüşmek için Danimarka'ya giden Başkan Sadri Şener'in bu oyuncuyla fotoğraf çektirmesinin ardından transferin gerçekleşmemesi camiadan büyük eleştiriler almıştı.



Yeni adaylar Samba ve Santana

Forvet ve kaleci transferini tamamlamak üzere olan Trabzonspor, ayrıca bir stoper için de arayışların sürdürüyor. Teknik direktör Şota Arveladze'nin raporu doğrultusunda yabancı stoper arayan yönetim, Zambrano'nun kulübü Eintracht Frankfurt ile sözleşme yenilemesi sonrası gündemine Dinamo Moskova'nın Kongolu stoperi Christopher Samba ve Schalke'de forma giyen Felipe Santana'yı aldı. İki sezondur D.Moskova forması giyen Samba, uzun boyu ve hava toplarındaki etkisiyle dikkat çekiyor. 31 yaşında ve 1.93 boyundaki Samba, duran toplarda kafa golleriyle de meşhur. 29 yaşındaki Santana da Samba ile aynı özelliklere sahip. 1.93 boyundaki savunma oyuncusu, geçen sezon Olympiakos'ta lig ve kupa şampiyonluğu yaşadı.



Mbia riske edilmeyecek

Trabzon'da yapılan ilk çalışmada ayağı çime takılınca dizinde ödem oluşan Stephan Mbia'nın iki gündür takımla yaptığı antrenmanlardaki performansı umut verse de teknik direktör Şota Arveladze, oyuncusunu riske etmeyi düşünmüyor. Mbia ile birlikte sakatlığı devam eden Mehmet Ekici de Rabotnicki'ye karşı yok. Onur Kıvrak ise bir maç aradan sonra kaleyi devralacak.



Estaban Alvarado yola çıkıyor

Trabzonspor'da ikinci kaleci arayışları son buldu. Kosta Rikalı file bekçisi Esteban Alvarado ile her konuda anlaşan bordo-mavilier, bu oyuncuyu da yarın Trabzon'a getirecek. Sportif direktör Süleyman Hurma, Esteban için “Perşembe sabahı Trabzon'da olacak" dedi. Alvarado ile son pürüzleri görüşecek yönetim, bir problem yaşanmaması halinde imzayı attıracak.







#Trabzonspor
#Christopher Samba
#Felipe Santana
#Dame N'Doye
9 yıl önce