|

UEFA Çakır''a ''dur'' dedi

Şampiyonlar Ligi''ndeki Manchester United-Real Madrid maçında Nani''yi oyundan atışı, F.Bahçe-G.Saray derbisindeki kötü yönetimi cezasız kalmadı. UEFA, Şampiyonlar Ligi finaline İtalyan Nicola Rizzoli''yi atadı

.
00:00 - 21/05/2013 Salı
Güncelleme: 23:03 - 20/05/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
UEFA Çakır''a ''dur'' dedi
UEFA Çakır''a ''dur'' dedi

UEFA, 25 Mayıs Cumartesi günü Wembley Stadı''nda Borussia Dortmund ile Bayern Münih arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi finalini yönetecek hakemi açıkladı. Ülke içi ve ülke dışında yönettiği üst düzey maçları kaldıramayarak skandal kararlara imza atan Cüneyt Çakır, finale atanmadı. Şampiyonlar Ligi''ndeki Manchester United-Real Madrid maçında Nani''yi oyundan atarak tartışmalı bir karara hükmeden, birçok kesim tarafından eleştirilen, son olarak da Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde skora etki edecek yanlışlara düşen Çakır''ın bu kötü performansı UEFA''nın dikkatinden kaçmadı. UEFA, bu karşılaşmaya Çakır''ın en büyük rakibi İtalyan hakem Nicola Rizzoli''yi görevlendirdi. Bu sezon Şampiyonlar Ligi''nde 4 maç yöneten Rizzoli, G.Saray''ın Braga''yı 2-1 yendiği karşılaşmanın da hakemiydi.

UEFA Hakem Komitesi''nin özellikle Manchester United-Real Madrid maçındaki yönetimi, Süper Lig''de üst düzeyde karşılaşmalardaki skora etki eden yanlışlarını göz önünde bulundurarak finalde tercihlerini Cüneyt Çakır''dan yana kullanmadıkları öğrenildi.

11 yıl önce