|

UEFA çifte standart mı uyguluyor?

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Celtic'i 2-0 yenen Legia'nın 3-0 hükmen mağlup edilmesi 'UEFA çifte standart mı uyguluyor' sorusunu akıllara getirdi zira daha önce benzer bir durumda farklı bir karar verilmişti.

Ajansspor
00:00 - 8/08/2014 Cuma
Güncelleme: 12:52 - 8/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
UEFA çifte standart mı uyguluyor?
UEFA çifte standart mı uyguluyor?

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Celtic''i 4-1 ve 2-0''lık galibiyetlerle toplamda 6-1 mağlup eden Legia Varşova Play-off turuna kalmıştı. Fakat Polonya ekibinin 2-0 kazanılan son maçın son 5 dakikasında aslında cezalı olan Bartosz Bereszynski''yi oynatması üzerine UEFA bir soruşturma başlatmıştı. Bugün açıklanan karara göre Legia Varşova rövanş maçını 3-0 hükmen kaybetti ve deplasman golü avantajıyla Celtic bir üst tura yükseldi.

Buna benzer bir olay 2010 yılında Debrecen ile Litex arasında oynanan maçta da yaşanmıştı. Rövanş maçının son dakikalarına toplam skorda 4-1 önde giren Debrecen normalde cezalı olan Peter Mate''i oyuna almıştı. UEFA bu olay üzerine Debrecen''i ihraç etmezken sadece 15.000 poundluk bir ceza vermişti. Debrecen''in ihraç edilmesini isteyen Litex''in talebi ise, o dakikalarda sonucun değişmeyeceği gerekçesiyle reddedilmişti.

Spor hukukçusu Mert Yaşar, Legia''nın UEFA''nın 2010 yılında verdiği bu kararı örnek göstererek itiraz edebileceğini, ama yine de kaybedeceğini çünkü o kararın da yanlış olduğunu savunuyor.

10 yıl önce