|

''UEFA şike dosyasını yeniden açacak''

TFF Eski Disiplin Kurulu Asbaşkanı Avukat Remzi Kazmaz, TFF'nin şike kararı hakkında 'Bu defteri kapattık' açıklamasına rağmen UEFA'nın Yargıtay sonrası o defteri tekrar açacağını söyledi.

Cihan
00:00 - 1/02/2014 Cumartesi
Güncelleme: 20:24 - 1/02/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
''UEFA şike dosyasını yeniden açacak''
''UEFA şike dosyasını yeniden açacak''

Yargıtay 5. dairesinin şike kararını onamasının ardından UEFA'nın Türkiye Futbol Federasyonu'ndan dosyayı istemesini yorumlayan Kazmaz, "UEFA, Yargıtay'ın vermiş olduğu kararı istiyor. Zaten UEFA, daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye ceza vermişti. Şahıslarla ilgiyi ceza verememişti çünkü tazminattan dolayı bu karar verilmemişti. Şimdi İngilizce olarak bu kararın metnini istiyor. TFF ve UEFA bir ay içinde kişilerle ilgili bir karar verecektir. Bu karar kişilerle ilgili cezaya dönük karar olursa UEFA, bu konuyu baştan görüşmek üzere toplanacak. Kişilerle ilgili kararı gözden geçirecektir" dedi.

'Cezalarda artış olmaz'

TFF'nin ''Ben şike ile ilgili defteri kapattım'' demesine rağmen bu defterin kapanmadığı görüşünü dile getiren Avukat Remzi Kazmaz, "TFF, inatçı ve ısrarlı bir şekilde şike ile ilgili kararı verdi. ''O dosyayı kapattım diyor''. Bana göre o defter kapanmadı, tekrar açılacak. Bu dosya kişilerin cezaları ile ilgili olacak. Yargıtay'ın kararlarına uyarsa kişilerin ceza alması anlamına gelir. Bu durumda TFF'yi zora sokar. Ancak UEFA'nın kulüplere vermiş olduğu cezalarda bir artış olmaz" diye konuştu.

'TFF yönetimi istifa etmeli'

TFF'nin Fenerbahçe'den şampiyonluk kupasını alıp almayacağı sorusuna da Remzi Kazmaz, şu karşılığı verdi: "Bugün yaşanan olayda şike olduğunu mahkeme, Yargıtay, UEFA, CAS kabul ediyor. Bir tek TFF kabul etmiyor. Burada da TFF Etik Kurulu teşvik ve şikeden bahsediyor. TFF, şike sahaya yansımadı diyor. UEFA'nın vereceği karar sonrası iki yol var. Birincisi TFF, ya baştan dosyayı ele alacak. Küme düşürme, şike, kişilerle ilgili cezaları verecek İkincisi de TFF, bu olayın altından kalkmayacağından istifa edecek. Artık TFF, çelişkili kararlar vermemeli ve istifa etmelidir."

Trabzonspor taraftarına sağduyu çağrısı

Avukat Remzi Kazmaz, her ortamda şampiyonluk kupasını isteyen Trabzonspor camiasını da şu uyarılarda bulundu: "Trabzonspor, şampiyonluk kupasını almak için girişimlerde bulundu. Hak aramaları konusunda onların yanındayım. Fakat burada Fenerbahçe Başkanına, Fenerbahçe Kulübü'ne hakarete varan uslup kullanılmasın. Bu Türk futboluna hiçbir yarar getirmez. Kupa Fenerbahçe müzesinde olabilir. O kupayı ne Aziz Yıldırım almıştır, ne de Fenerbahçeli taraftarlar TFF'ye gidip almışlardır. Trabzon camiası hakkını TFF'de aramalıdır. Trabzonluları sağduyuya davet ediyorum."

10 yıl önce