|

UEFA, Sinan'ın golünü haftanın olayı seçti (Video)

Cihan
00:00 - 11/12/2009 Cuma
Güncelleme: 16:37 - 11/12/2009 Cuma
Yeni Şafak
UEFA, Sinan'ın golünü haftanın olayı seçti (Video)
UEFA, Sinan'ın golünü haftanın olayı seçti (Video)

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) geride kalan haftanın olaylarını belirlerken, UEFA editörleri haftanın oyuncusu olarak A Milli Takım'ın da formasını giyen Sinan Bolat'ı haftanın oyuncusu seçti.



İŞTE BELÇİKA'YI SALLAYAN MÜTHİŞ GOL:



İşte UEFA editörlerinin haftanın olayı olarak belirledikleri ve yorumları;


Haftanın futbolcusu: Sinan Bolat (Standard de Liege)

Kim demiş kaleciler gol atamaz diye. Bundesliga'da 26 penaltı golü atan Hans-Jörg Butt, Şampiyonlar Ligi'nde Juventus ile oynayan Bayern Münih'in beraberlik golünü attı. Şampiyonlar Ligi'nde 3. penaltı golünü atan Butt'u Sinan Bolat geride bıraktı. Standard'ın AZ Alkmaar karşısında 1-0 geride olduğu maçın uzatma dakikalarında sahneye çıkan Bolat serbest vuruştan gelen topu kafayla ağlara göndererek maçın 1-1 berabere bitmesini sağladı. Bolat takımının Avrupa kupaları defterini kapatmasını engellerken, Standard'ı Avrupa Ligi'nde son 32'ye bıraktı.


Haftanın takımı: Bayern Münih

Şampiyonlar Ligi'nde son haftaya girilirken Bayern Münih son maçta Juventus'u yenmek zorundaydı. Bayern Münih maçta 1-0 geri düşmesine karşın muhteşem bir geri dönüşle İtalyan devini hem de deplasmanda 4-1 yendi. Alman temsilcisi eleme turlarına kalırken, geri kalan 15 takıma da ciddi mesaj gönderdi.


Haftanın golü: Mario Balotelli (Inter)

Altın topun sahibi ve ikincisi Lionel Messi ile Cristiano Ronaldo iki nefis serbest vuruşa imza atarken, en güzel gol bireysel yeteneklerini ön plana çıkaran Mario Balotelli'den geldi. 34 metreden Rubin Kazan'ın kalecisi Sergei Ryzhikov'u avlayan Balotelli, Şampiyonlar Ligi'nde haftanın en güzel golünü kaydetti.


Haftanın sözü: Arsène Wenger (Arsenal FC)

"Benim için bir tane Tom Cruise var ve o da Arsenal için oynuyor - ki o çok iyi bir futbolcu."


Haftanın rakamları:

19 gol.. Debreceni, Şampiyonlar Ligi'ne katıldığı ilk sezonunda kalesinde 19 gol gördü. Debreceni, 2007-08'de Dinamo Kiev ve 1995-96'da Ferençvaroş gibi kalesinde 19 gol gördü ve kötü onura ortak oldu.


3 kez... FC Zürich maçında sonradan oyuna giren Filippo Inzaghi oyunda kaldığı altı dakikada üç kez ofsayta düştü. Milan golcüsü grup maçlarında 14 kez ofsayta düşerken, en yakın takipçisinden üç kez daha fazla oyunun durmasına neden oldu.

224 gün... Grenoble Foot 38 sezonun ilk galibiyetini elde etmek için 224 gün bekledi. Geçen Pazar Toulouse'yi 1-0 yenen Grenoble, Lig 1'de 224 gün aranın ardından galibiyetle tanıştı.



14 yıl önce